Шефката на паспортите напусна МВР

  • 26 ноември 2013 06:07

  • 2805
  • 1
Шефката на паспортите напусна МВР
©

Шефката на паспортите комисар Мария Костадинова напуска поста си, пише "Стандарт". На изпроводяк дамата, която опази системата с лични данни и успя да се справи с издаването на новите документи за самоличност, бе наградена с най-високото отличие - медал I степен.

Костадинова получава наградата за дългогодишна работа и високи професионални резултати. За временно изпълняващ длъжността е назначена Петя Петкова, която досега бе заместник в дирекцията.

Костадинова сама е взела решението да напусне системата. Не крие, че животът й се променя, след като през 2010 година започва издаването на новите паспорти с биометрия. Дни след като системата тръгна, МВР спря отпечатването на документите за самоличност. Километрични опашки се извиха пред полицейските управления, вбесени хора чакаха с дни за нови лични карти и паспорти, записваха си номерца на тефтер пред РПУ-та. Хората се бунтуваха срещу системата, защото не можеха да си получат документите. Само за месец обаче Мария Костадинова успя да овладее ситуацията и да се справи с подмяната.


 

Последвайте канала на

2805 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЩИРЛИЦ

2013.11.26 | 22:50

1
До автора,това дали е успяла да се справи или не,трябва да го каже ръководството,защото Вашият репортаж може и да е платен.

Добави коментар

Водещи новини