Даниел Смилов: Плаващите мнозинства са покана да се възстанови моделът на ГЕРБ

  • 04 август 2021 09:59

  • 419
  • 1
Даниел Смилов: Плаващите мнозинства са покана да се възстанови моделът на ГЕРБ
© Bulphoto, архив

Може би първо ще се смеем, после ще плачем. Това заяви пред БНР политологът, университетски преподавател и програмен директор на Центъра за либерални стратегии доц. Даниел Смилов. Според него има някакъв шанс за съставяне на правителство, но то едва ли ще бъде стабилно и ще може да бъде правителство на промяната.

Според Смилов "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) цели да управлява с плаващи мнозинства.

„Тоест, те искат да получат един мандат, който е уж мандат за прав на промяната, а след това да имат пълната свобода да формират такива плаващи мнозинства. Целият въпрос е защо пък ДБ и ИБГНИ трябва да ги подкрепят в едно такова начинание", уточни той. 

Филип Станев изброи кардиналните промени, които очакват България

Но бе категоричен:

"В българската ситуация идеята да се управлява с плаващи мнозинства е покана за възстановяване на модела за управление на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в", смята Смилов.

Той вижда опит за произвеждане на "основни характеристики" от бившата власт. 

Относно персоналния състав на втория проектокабинет на ИТН Даниел Смилов изтъкна, че е трудно това правителство да бъде окачествено като технократично, експертно правителство.

"Ако ДБ и ИБГНИ решат да дадат някакъв шанс, можем да се окажем в най-неясната ситуация, отбеляза Смилов по третия вариант. В този случай по думите му статуквото може да се окаже щастливо да управлява с плаващи мнозинства постфактум", коментира още той.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
419 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай Гошо

2021.08.04 | 11:49

1
Някой ще обясни ли в крайна сметка какъв е този "модел ГЕРБ", дето постоянно го говорят?

Добави коментар

Водещи новини