В последното си заседание - НС отхвърли предложението на БСП за осигуряване на руската ваксина "Спутник V"

  • 07 май 2021 16:27

  • 1446
  • 12
В последното си заседание - НС отхвърли предложението на БСП за осигуряване на руската ваксина "Спутник V"
© Булфото/Архив

Парламентът отхвърли предложението на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" за осигуряване на руската ваксина "Спутник V" с 83 гласа "за", 69 "против" и 56 "въздържал се".

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е внесе за втори път проекторешението в парламента, след като въпросът беше разискван в края на предишното Народно събрание. Предложението на левицата предвиждаше парламентът да възложи на Министерски съвет да предприеме всички необходими действия за осигуряване в страната на руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V" и достъпа на българските граждани до нея. 

Последен ден на депутатите: Обсъждат пенсиите и руската ваксина

В подкрепа на предложението гласуваха депутати от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България", "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", "Изправи се! Мутри вън!" и един от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" посочиха, че българската Изпълнителна агенция по лекарствата няма капацитет да извърши централизирана процедура по оценка на безопасността и ефикасността на руската ваксина и трябва да се изчака разрешението на Европейската агенция по лекарствата. 

Веднага след това депутатите приеха на две четения Закон за ратифициране на Протокола за изменение на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Румъния относно презгранични операции за Air Policing. Документът е подписан на 18 март т.г.

С предложените изменения се гарантира възможност за изпълняване на презгранични операции на територията на двете държави от самолети на трети страни-членове на НАТО в случаите, когато те изпълняват мисии по усилен Air Policing. Определят се и националните органи, които имат правомощия при разрешаването на такива операции. 

Това бе и последната точка от работата на 45-ото Народно събрание, като с нейното приемане приключи дейността му. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1446 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2021.05.07 | 16:40

1
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.05.07 | 16:43

2
Със Спутник си ...пътник
ясновидец

2021.05.07 | 18:34

8
Напротив, Спутник е единствената безопасна ваксина, вие ще видите резултата от западните ваксини малко по - късно, тогава не знам какво ще правите
Уффф

2021.05.07 | 17:04

3
Ами сега???Кой ще връща комисионната,а???Ужас!!!И пари за изборите откъде,др.импексова??!Ужас!!Ами ако дойдат да си ги събират???!!Ужас безкрай!!!
Аха

2021.05.07 | 17:49

4
Едно хубаво нещо са направили значи

2021.05.07 | 18:02

5
На Лъвов мост Мая Манолова е отворила публичен дом ....ще го познаете по надписа .....Изпра...ни Се Мили Вън
Смях

2021.05.07 | 18:08

6
Никой не ги отразява тия, от БСПту :)
Ама, боволицо!

2021.05.07 | 18:09

7
Боко като ти разправяше да се коалирате, ти мучеше :)
В това издание 46-то влезнаха

2021.05.07 | 18:40

9
Жалки,алчни,злобни ,безкрайно елементарни и първични,но жадни за власт и мъст!!!
В браво

2021.05.07 | 18:41

10
Направили са едно добро
Крушевска Биволица

2021.05.07 | 19:05

11
Защо никой не ни подкрепя?

Добави коментар

Водещи новини