Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Португалия - Германия

Унгарска лаборатория потвърди надеждността на ваксината Спутник V, доставена в Словакия

07 май 2021 13:39

Унгарска лаборатория потвърди надеждността на ваксината Спутник V, доставена в Словакия
© getty images
330 0

Специализирана лаборатория в Унгария потвърди надеждността на руската ваксина срещу коронавируса Спутник V, първата партида от която бе доставена в Словакия на 1 март. Това съобщи днес телевизия ТА-3, като цитира словашкия здравен министър Владимир Ленгварски, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24271

Министърът уточни, че неговото ведомство е получило от унгарските здравни власти официална информация, според която изследването на Спутник V е приключило успешно. За да бъдат определени по-нататъшните стъпки на Словакия във връзка с руската ваксина в складовете на страната, предстоят консултации с експерти и с представители на Русия, добави той.

Русия разреши употребата на ваксината срещу COVID-19 "Спутник Лайт"

Бившият здравен министър на Словакия Марек Крайчи, който бе сред инициаторите на покупката на Спутник V - препарат, нерегистриран в ЕС, заяви в четвъртък, че страната не е длъжна да изкупи изцяло всички договорени с Русия количества ваксина.

"Настоях в договора да се включи точка, според която, ако руската страна в течение на месец не ни достави поне 50 на сто от обещаното количество ваксини, Словакия може едностранно да се оттегли от договора. Това може да бъде направено още сега. Можем да продадем получените дози ваксина на трета страна", каза Крайчи. Той напусна министерския си пост през март заради правителствената криза, предизвикана от покупката на Спутник V.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24271

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
330 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини