Ген. Атанасов припомни, че основната цел е сваляне на ГЕРБ от власт

12 април 2021 08:32

Ген. Атанасов припомни, че основната цел е сваляне на ГЕРБ от власт
© Булфото, архив
2612 43

Незабавни преговори с изясняване на историческото ни минало, за да бъде приобщена Северна Македония. Четири година спаха, за да могат да използват тази тема в предизборната кампания. Това смята ген. Атанас АтанасовАтанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров, съпредседател на Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от и избран за народен представител в 45-ия парламента. Коментарът му дойде в отговор на критика от представител на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, че в бъдещото Народно събрание може да се направи опит за компромис по отношение на Северна Македония.

Атанасов обаче недоумява къде са били проспани последните години в една междуведомствена комисия, която не е свършила никаква работа. Той коментира пред БТВ, че българският интерес ще остане водещ.

"Демократична България" са готови да реализират мандат, но при определени условия

Във връзка с очакванията за завъртане на рулетката за мандат за съставяне на правителство ген. Атанасов отговори:

„ДБ е устойчив последователен политически обект. Трябва да имаме план, ако получим мандат, как ще го реализираме“.

Но настоя, че в момента въпроси към ДБ за правителство не могат да се задават, защото формацията е пета сила в парламента. Преди това мандат ще получат ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен.

„Първата политическа сила не ви дава отговори, втората също, вие търсите петата по резултат“, реагира Атанасов на въпрос за съставяне на правителство от ДБ.

Съпредседателят на ДБ смята, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в нямат никакъв шанс да съставят правителство, защото са изолирани.

„Бих казал, че Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в и неговата формация са на ход. Ние бихме били готови, ако бъдем поканени, да обсъдим политики“, разкри ген. Атанасов.

По думите му най-удачно е да се говори за програмно правителство. Той смята, че няма как да се повлияе на системните партии ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е или ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да гласуват такова правителство. „Не може да ги изгоним от залата. Това е тяхно право да гласуват“, каза Атанасов, но настоя, че основната цел е отстраняването на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в от власт.

„Няма да преговаряме с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, но, ако те подкрепят това правителство, ние не можем да ги изгоним. Проблемът в България не е ляво-дясно, а борбата с корупцията“, заяви още политикът.

Още за изборните резултати чуйте и в това видео:

Novini.bg
2612 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
Лошо гошо

2021.04.13 | 23:08

43
Хм мисляси че без псевдогенерала и ицошлифера тази партия дб биха изглеждали значително подобре;-)
Петър

2021.04.13 | 20:54

42
Ген. Атанасов, както и другите му другари от ДБ, имат една цел - да обслужват спонсорите си, начело с Прокопиев!
Данаил

2021.04.13 | 20:22

41
Оффф, ей го пак и генералчето с гениалните умозаключения
Лео

2021.04.12 | 13:01

40
Не прави добро впечатление когато нещо ти е самоцел, как не го разбраха не знам!
07

2021.04.12 | 12:45

39
ГЕРБ не са най-голямата част от българското общество.ГЕРБ представляват малка част от обществото.Срещу ГЕРБ са останалите около три четвърти от обществото.
йодата

2021.04.12 | 12:06

38
си остава такъв
bobi

2021.04.12 | 10:54

30
Този жабок,пишман генерал,защо не си скочи в барата и да спре да кряка!!

2021.04.12 | 11:45

37
Прав е ген Атанасов.И точно така щее.При Да България е най голямата истина.Един ден бг щее президентска република,начело със гн ХРИСТО ИВАНОВ.Тогава бг ще малката швейцария,убедени сме.
Локомотив

2021.04.12 | 11:45

36
А възловият комитет на БКП-Горна Оряховица какво каза,мунчо рабфагов??
898

2021.04.12 | 11:23

35
Долен комунист и ти ще правиш свирки на ДОГАН И ПЕЕВСКИ.
мишо

2021.04.12 | 11:22

34
основната ви цел са паричките, айде стига сте се правили вие от ДБ на светци...

Добави коментар

Водещи новини