Демократична България спечели делото за видеоизлъчване на броенето на бюлетините

  • 15 март 2021 18:13

  • 1037
  • 3
Демократична България спечели делото за видеоизлъчване на броенето на бюлетините
© Фейсбук

Софийският административен съд отмени указанията на ЦИК, с които на практика бе забранено видеозаснемането и излъчването от броенето на бюлетините след края на изборния ден на 4 април. Делото е по жалба на Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от и до него се стига след повече от месец съдебни битки и след като Върховният административен съд задължи първоинстанционните магистрат да се произнесат по същество, посочват от пресцентъра на политическата формация.

В мотивите на съда се посочва, че изборното помещение е обществено място и всеки, който участва в процеса, може да снима след края на изборния ден. Според съда това е в съответствие на закона и на самите указания на ЦИК - гарантиране на прозрачност, обективност и законосъобразност на изборния процес. Съдът не споделя виждането, че участниците в изборния процес извън медиите, не могат да го заснемат.

“Това е изключително важна победа”, заяви съпредседателят на Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския във видео, излъчено на живо в социалните мрежи. Той посочи, че заснемането и излъчването от броенето на бюлетините ще изиграе превантивна роля и ще направи по-трудни манипулации като обявяване на редовни бюлетини за невалидни и съставяне на грешни протоколи. Иванов благодари и на юриста и кандидат за депутат Надежда Йорданова, която води съдебната битка по казуса.

“Това е поредният пример за това, че Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от не просто говори, ние се занимаваме с това да предложим решения и да извоюваме резултат. Не просто сме се преборили за видеонаблюдението, но и ще го реализираме чрез платформата “Ти броиш”, каза още Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Христо Иванов: На Росенец издигаме пилон с българския флаг

“Това е най-добрата новина от цялата кампания до момента и това, което ние ще направим сега е да отключим тази опция в приложението, която поради изискванията беше заключена. Приложенията на “Ти броиш” са налични за сваляне. Цялата тази армия от над 11 000 застъпници, наблюдатели и политически представители от други организации, ще могат в нощта на изборите да си включат смартфоните и да предават пряко процеса на броенето на бюлетините - нещо, което в България не се е случвало. И всеки, който иска да види как се преброява неговия глас, може да отиде в сайта “Ти броиш”, да види секцията, в която е гласувал, и да проследи как се броят гласовете”, заяви ивайло Мирчев, водач на листата в Бургас и кандидат в столичния 24 МИР.

Видео с коментарите на Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския и Ивайло Мирчев вижте тук:

Novini.bg
1037 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Tiffanya21

2021.04.10 | 03:55

3
­­­В­­и­­­ж­­­т­­­е­ ­м­о­я­т­­а­ ­т­и­й­н­­ ­­п­­­у­т­­­к­­а­ ­­-­­­ ­­W­W­­W­.­­B­­­G­­­1­­­7­­.­­C­L­­­U­­B­­
еееее

2021.03.15 | 18:51

2
ибреееее кви тюфлеци

2021.03.15 | 18:50

1
А, ще има ли и КОГА ВИДЕО НАБЛЮДЕНИЕ, при определянето БРОЯ на имащите право да гласуват в България? Ако този БРОЙ е вече факт, КОЙ, КОГА, и КАК го ИЗЧИСЛИ?!?!?!

Добави коментар

Водещи новини