Калфин:  Избирателите дадоха ясен знак - не искаме ГЕРБ, не вярваме на БСП

  • 13 април 2021 13:48

  • 2320
  • 5
Калфин:  Избирателите дадоха ясен знак - не искаме ГЕРБ, не вярваме на БСП
© Булфото (архив)

„Отлагането на внасянето на Националния план за възстановяване и устойчивост поражда въпроси. Реакцията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е странна“. Това коментира пред БНР Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд към Европейската комисия.

Той поясни: „Това, което е направила ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, едва ли новото правителство ще може да промени, дори да има такива желания. Формално не е необходимо планът да минава през парламент и служебен кабинет без правителство може да го приеме“. 

Калфин уточни, че в изпълнението на плана има много условности и в течение на времето България може да изгуби пари, ако не покрива критериите и целите. 

От АИКБ поискаха доработване на Плана за възстановяване и устойчивост

Той прогнозира, че ако се появи правителство с компетентни и сериозни хора, то може да има добър старт: „Има няколко кризи, с които трябва да се справи. От първите няколко месеца на правителството ще се види доколко то е компетентно... Цяла Европа почти се управлява от коалиции. За да е стабилна една коалиция, тя трябва да има ясна програма с разписани конкретни действия и цели. Започне ли да импровизира, правителството ще си изгуби подкрепата... Политиката не трябва да бъде лична. Избирателите дадоха ясен знак - не искаме ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, не вярваме на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, искаме друго правителство. Политиката е в компромисите в национален интерес“. 

Novini.bg
2320 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
бкп в белене!

2021.04.13 | 14:48

1
за агент гоце и дръжките му - пандиз!!!!!!!
Веселин Василев

2021.04.14 | 19:22

5
Няма да станне!!!
тттттъп

2021.04.13 | 16:20

3
Г-н Калфин не подценявайте хората, знаят да броят, познават числата. И за сега те са победители, според волята на народа. Независимо дали това ви харесва!!!

2021.04.14 | 17:12

4
изказване в стил БСП, падаме, губим, но в отчетите иприказките - победители сме! та нещо, г.н калфин, да не познавате цифрите?! Хората избраха ГЕРБ, на първо мясот, нали така?!
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.04.13 | 15:52

2
Другарю Калфин, не съм сигурен, че избирателите са казали не на Герб, може би не на БСП, но сигурно ТВЪРДо НЕ на А Бе Ве! Сиктир наглец извън парламента! ще гледаш мача по телевизията невменяем русофилистико!

Добави коментар

Водещи новини