Теменужка Петкова: Днес приключва процеса по номинация в ГЕРБ за предстоящите избори

  • 08 февруари 2021 08:08

  • 638
  • 0
Теменужка Петкова: Днес приключва процеса по номинация в ГЕРБ за предстоящите избори
© кадър - БТВ

Днес е последният ден за номинациите. След това ще стане ясно кои са номинираните. Нещата се случват прозрачно и публично. Ние номинирани знаещи и можещи хора.Това заяви в ефира на бТВ министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

"Всеки член има право да номинира до трима представители. След като премине този процес, ще стане ясно. При нас има процедурни етапи, те са свързани именно с тези номинации. Съвсем скоро ще стане ясно. Не спирам да се учудвам на това, което г-н Цветанов твърди по отношение на енергийните проекти. Особено за газопреносната структура на България, а за да се стигне до реализацията на този проект, беше актуализирана енергийната стратегия на страната. Тя бе приета в парламента с огромно мнозинство. Изключително неприятни коментари, абсолютно нямащи нищо общо с истината. Работили сме само в интерес на България. Нека да си говорят, важното е, че успяхме да реализираме тези проекти", коментира Петкова.

ВМРО категорично отиват сами на изборите, никога няма да са част от правителство с ДПС

"Явяваме се или сами, или с нашите партньори от СДС. Различни политически сили се опитват да нагнетяват нагласи и настроения у хората, че едва ли не изборите ще бъдат манипулирани. Това е поредната лъжа. Не знам кога са искрени от БСП - когато призовават за висока избирателна активност, или когато казват, че изборите са манипулирани и по този начин демотивират хората да гласуват", каза още енергийният министър.

Що се отнася до домите на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа гласуваш за ГЕРБ, а получаваш ДПС, тя заяви, че е неистина.

"Българският народ е този, които ще определи кой ще управлява България", категорична е тя.

Що се отанася до договорът с Уестингхаус, тя заяви, че той ще гарантира, че горивото за АЕЦ-а е безопасно. "С руските ни партньори имаме много добър диалог и те знаят, че трябва да спазваме правила", каза още тя.

Волен Сидеров с прогноза кои партии ще са в следващия парламент

АЕЦ "Козлодуй" е една от най-сигурните централи. България има нужда от този реактор и той ще бъде реализиран. ОВОС- а е само за единият реактор. Ако се вземе решение - ще трябва да стартира ОВОС и за 8-ми реактор на Козлодуй. Няма как да се започне строителството веднага.Трябва да гарантираме енергийната си сигурност, защото Зелената сделка чука на вратата.

"Балкански поток" ще се изплати за 10 години и приходите ще са 9 млрд. лева. Няма технически проблем да се направи отклонение и да се газифицира всеки един град, през които преминава. Проектът е съобразен изцяло с европейските правила.

Що се отнася до прокуратурата и разследването на ТЕЦ Варна, тя заяви, че няма информация по случая.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини