Пресцентърът на МС с уточнение за картина, на която са изобразени Борисов и Вучич

  • 21 януари 2021 15:00

  • 2338
  • 8
Пресцентърът на МС с уточнение за картина, на която са изобразени Борисов и Вучич
© Булфото/Архив

Във връзка с постъпили медийни запитвания, Ви изпращаме следната информация: По инициатива на Консорциума „Аркад“, който е изпълнител на линейната част на проекта за разширението на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД от българо-турската граница до българо-сръбската граница, са изработени поредица от картини, предназначени за предстояща  изложба в Националния исторически музей.

Това пише в официално прессъобщение от правителствената информационна служба по повод картина, изобразяваща премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград.. Ето какво още добавят от пресцентъра на Министерски съвет: 

Снимка: Фейсбук

"Изложбата се организира съвместно от „Аркад“, „Булгартрансгаз“ и НАИМ при БАН и ще покаже археологически артефакти, открити по трасето на „Балкански поток“. Една от картините, чийто художник е Симеон Кръстев, е връчена от „Аркад“ на „Булгартрансгаз“, които в последствие я предават на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Премиерът реши картината да бъде изпратена на президента на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. като спомен от посещението му в България през юни миналата година, когато българският министър-председател и сръбският президент направиха оглед на строителството на „Балкански поток“.

Снимката, по която е рисувана картината

Борисов се похвали с ускорената реализация на АМ "Европа" пред външния министър на Сърбия

В рамките на вчерашната среща в Министерския съвет министър-председателят Борисов изпрати картината на президента Вучич чрез министъра на външните работи на Сърбия Никола Селакович и съпругата на сръбския президент - Тамара Вучич, която е специален съветник в кабинета на министъра на външните работи. Картината е подарена по протоколен път и правителствената информационна служба не разполага със снимки".

Последвайте канала на

Novini.bg
2338 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ВЪЗМЕЗДИЕ

2021.01.24 | 17:27

8
След като ''правосъдието'' не осъжда мутрите, сигурно хората ще започнат да го раздават и да им търсят отговорност. Вместо да подарява картини, да пойска да ни върнат Цветан Василев. Но гарван на гарга око не вади. Затова съучастниците му не го искат, защото са си поделили плячката.
прилика

2021.01.24 | 17:10

7
Двамата диктатори си приличат и по това че и на двамата диктатори магарето им е изяло букварите. Когато трябва да разговарят с техни колеги от чужбина, ги мислят за глухонеми защото не знаят нито един чужд език. Това е позор за България. Различават се по това че служат на различни господари.
прилика

2021.01.24 | 16:59

6
Двамата диктатори си приличат и по това че и на двамата диктатори макарето им е изяло букварите. Когато трябва да разговарят с техни колеги от чужбина, ги мислят за глухонеми защото не знаят нито един чужд език. Това е позор за България. Различават се по това че служат на различни господари.
агент Буда

2021.01.24 | 16:46

5
Личи си че Борисов е бил на стаж при бай Тошо. Двамата си приличат не само че и на двамата им викаха ''тиквата'', но и по това че и двамата докато са били живи са им правили картини и скулптори. Това е традиция при диктаторите.
Бай ви Ганя

2021.01.21 | 16:33

4
Направили са го да прилича на Дан Колов по стойката и изражението.
Гламавия жипкажия

2021.01.21 | 16:22

3
Ей, имало и художници-мисирки, браво!
Бою Банкянски в картина

2021.01.21 | 15:14

1
Толуп, толуп, толуп, толуп...

2021.01.21 | 15:52

2
а ти си тъп....по тъп....най-тъп платен трол

Добави коментар

Водещи новини