Депутати от Украйна към Валери Симеонов: Българската общност е много благодарна за подкрепата на България

  • 20 януари 2021 19:06

  • 3363
  • 7
Депутати от Украйна към Валери Симеонов: Българската общност е много благодарна за подкрепата на България
© НФСБ

Зам.-председателят на Народното събрание и председател на Групата за приятелство България-Украйна Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 има днес видеоконферентен разговор с представители на Върховната Рада на Украйна.

В срещата участваха народните представители от ГЕРБ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,, от ВМРО - доц. Милен Михов и Йордан Апостолов от НФСБ, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

Дипломацията ни по време на пандемията

Българската общност в Украйна е много благодарна за подкрепата на България, е казала по време на онлайн разговора Татяна Плачкова, председател на Групата за междупарламентарни връзки с България.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е благодарил за проявеното разбиране и отговорно отношение в това Болградският район, населен с компактно българско население, да запази своята цялост. Той е припомнил и договореностите, постигнати между премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и президента Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога във връзка с откриването на българска гимназия в Одеса, въпрос, по който се работи от две години; по продължаване на работата по процеса на разкриване на паралелки за изучаване на български език в Запорожието - област, също населена с българи; по отношение на проблеми, свързани с подобряване на инфраструктурата в Бесарабия.

Икономическото сътрудничество между двете държави се развива добре - през 2017-2018 г. бележи ръст от 26 процента. За съжаление, коронакризата даде отражение върху тези процеси, но ние сме готови да обсъдим мерки, които да подпомогнат сътрудничеството в различни области, в това число туризма, е отбелязал Симеонов. Татяна Плачкова е представила интересен проект за развиване на семейния и детски туризъм между България и Украйна - т.н. детски уикенд, който е срещнал одобрението на българските депутати.

Предстои детайлите да бъдат уточнени, докато противоепидемичните мерки се облекчат. Предстоят и инициативи по повод 200-годишнината от населяването на Болградска област с българска общност, е станало ясно от думите на Антон Киссе - председател на Асоциацията на българите в Украйна и депутат от Върховната Рада, посочват още от НФСБ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3363 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Сузана Гюнтер

2021.01.21 | 00:50

7
Много българи от вътрешността на страната идват да живеят за постоянно в София. Всяка година са над 20 000 души. Като започнат и българите от чужбина да идват да живеят за постоянно, трябва да имаме достатъчно сгради. Правителството и кметството пречат за строителството в североизточните квартали на столицата. Въпреки че това ще бъде неизбежно. Затова трябва задължително третия лъч на метрото да се свърже с терминал 2 иразклонение за Кремиковци. Тогава в Кремиковци ще започнат да идват инвеститори. Но трябва бул. Слвница да бъде продължен до магистрала Хемус.Освен това в близост до северната тангента може да се прокара ''влак стрела'' развиващ до 620 км. Така транспорта ще бъде удобен и ще е подходящо там да бъде новия Национален стадион. Там ще е удобен и на феновете от вътрешността на страната. Време е политиците да направят нещо хубаво за страната ни.
Петър Захариев

2021.01.21 | 00:33

6
Трябва да се строят нови квартали с небостъргачи където да има места и за българи който идват от чужбина да живеят, работят и учат. Ако решът могат да останат за постоянно в него и да си го закупят дори на изплащане. За тях си заслужават грижи, вместо за приютяваните бежанци който идват нелегално. В крайни квартали може да се строят и модерни къщи със двор.Защото много от тях се занимават със земеделие и животновъдство.В северо источните квартали на София има много незастроени площи които пустеят. Това е най удобното място за нови квартали. Защото след сто години от град Елин Пелин до Костинброд и Банкя всичко ще бъде застоено. Тогава и Стара планина ще бъде атрактивна за туризъм а столижцата ни ще бъде над пет милиона. Затова в новите квартали трябва да се строят широки булеварди и многоетажни паркинги, с модерни надлези и креативни истински небостъргачи.
Захари Ангелов

2021.01.21 | 00:14

5
България трябва да направи безвизово пътуването за българи от Украина който постоянно живеят там. Д амогат да посещават стряната ни по всяко време и да имат право да учат, работят и живеят постоянно в България.Това да важи за всички българи от бившите републики на СССР, както и на съседните ни държави. Но за бежанците който ЕС ни задължава да приютяваме, трябва да има ''зелена карта''. Също както правят в САЩ да подбират емигранти от който държавата ни има поза. В противен случай ще се превърнем в голямо гето, както е западна европа.

2021.01.20 | 20:59

4
Няма гласове в България... Валери крадеца и ги търси в Украйна ай сиктир....

2021.01.20 | 19:31

1
да си го вземат в Украйна щом си падат по комунистически примитиви

2021.01.20 | 20:27

3
А кое и е комунистически примитивното на българската общност в Украйна? Или ти си горд северомакедонец с разпорен сръбски дирник?
Михаилов

2021.01.20 | 20:23

2
България има нужда от хора работещи за обединяването на всички българи по света .България няма нужда от примати делящи се на комунисти и либерали .Да живее България .

Добави коментар

Водещи новини