От БСП обясниха защо няма да вземат участие в днешното гласуване за бюджета

  • 06 ноември 2020 13:32

  • 538
  • 5
От БСП обясниха защо няма да вземат участие в днешното гласуване за бюджета
© БСП

Парламентарната група на БСП няма да подкрепи бюджетите на управленско безсилие, които се предлагат от правителството. Милиарди левове ще бъдат хвърлени отново в нереформирани системи. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП за България Крум Зарков по време на брифинг в парламента по повод отказа на левицата да участва в обсъждането на бюджета, вкаран в дневния ред на парламента в последния момент.

,,Няколко години бездействия не само са вредни, а вече ще струват и много скъпо. Това са публични средства, които не могат да бъдат изразходвани просто така. Тъй като управляващите и мнозинството им го знаят, прилагат невиждани досега методи за силовото му прекарване през българския парламент. Днес сутринта, когато народните представители са идвали на работа, най-вероятно не са знаели, че ще им се наложи да разглеждат най-важните закони в страната. Закони, които с право се очакват от българските граждани. Но не по този начин, но не по метода на "джипката", вкарана в парламента. Ние няма да легитимираме този процес. Ще изразим всичките си критики и ще направим алтернативните си предложения, но не днес е времето за разглеждане на този бюджет, не и по този начин'', категоричен бе той.

Парламентът одобри бюджета на НЗОК за 2021 г. на първо четене

Здравеопазване – нито една качествена реформа и нито една дупка в системата не може да бъде запълвана с изливането на нови и нови стотици милиони. В пенсиите – пенсионерите нямат нужда от подаяния, а от система, която да спазва техните права. Бюджетът – освен че е бюджет на безсилието, той е нереалистичен. Прогнозите на авторитетни международни институции, а и предишните прогнози на Министерството на финансите и Българската народна банка показват, че заложените в него параметри са неадекватни. Това е просто една лъжа. В тази лъжа БСП няма да бъде участник. Нашата роля на опозиция е да разобличаваме. Въпросът за кворума не е въпрос на бройка. Въпросът за кворума е въпрос на доверие.  Това правителство и този парламент нямат необходимото доверие, за да продължат да функционират. Днес не беше предвидено да се гледат тези бюджети. Това галопиране е абсолютно неразбираемо. Във всички нормални страни бюджетът е законът, който се обсъжда най-внимателно и най-дълго време, заключи Зарков.

Последвайте канала на

Novini.bg
538 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Някой

2020.11.06 | 14:55

5
Комунистическата паплач и техните слуги - ДПС са решили да саботират държавата, като БСП сботира кворума, а ДПС от понеделник ще отсъства незнайно докога от парламента без да даде някаква причина. Искат държавата да остане без бюджет за догодина, като тях не ги интересуват страданията на хората, които това ще причини. Не ги интересува как ще се лекуват в болници без пари, колко хора ще умрат. Тях ги интересува само властта и нищо друго, независимо от жертвите и страданията които ще причинят. Такава е мръсната червена утайка.
BRAVO

2020.11.06 | 14:03

4
айде не сте необходими на никой довиждане марш кумунисти мръсни само смърт за вас

2020.11.06 | 13:54

3
БСП винаги върви в комплект с ДПС. Гнусни идиоти и антибългари.
Аз Българин

2020.11.06 | 13:50

2
Абе Бойко дайте им ги направо на комунделите да ги дадат на бедните комунисти Хахахаха Нещастна измет той Господ гледа и не забравя безверници мръсни
Мръсните болшевики от БСП

2020.11.06 | 13:42

1
да си е.бат майката гнусна АНТИБЪЛГАРСКА! ДА не ИДВАТ въобще повече в БЪЛГАРСКОТО НС! Марш за Пияна Просия, античовешка ИЗМЕТ!!

Добави коментар

Водещи новини