Започна официалното посещение на вицепремиера Екатерина Захариева в Унгария

  • 19 октомври 2020 11:55

  • 233
  • 1
Започна официалното посещение  на вицепремиера Екатерина Захариева в Унгария
©

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пристигна на летище “Ференц Лист” в Будапеща. Тя е на официално посещение в Унгария, посветено на 100 г. от двустранните ни дипломатически отношения.

Днес в Унгария ще бъде тържествено отбелязан и Денят на българо-унгарското приятелство. Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще разговаря с унгарския министър на външните работи и търговията Петер Сиярто , като двамата ще обсъдят двустранните отношения, икономическото и енергийното сътрудничество, кризата, предизвикана от разпространението от коронавируса, както и теми от дневния ред на Европейския съюз.

Двамата министри ще подпишат Меморандум за разбирателство в областта на международното сътрудничество за развитие между МВнР на България и Министерството на външните работи и търговията на Унгария, както и документ за отбелязване на 100-годишнината от установяването на двустранните дипломатически отношения. Това е първо двустранно посещение на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в Унгария.

В рамките на визита Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще награди със Златен почетен знак на МВнР изтъкнати българи и унгарци, допринесли за развитието на отношенията ни. Отличие ще получат застъпникът на българското малцинство в унгарския парламент Симеон Варга, председателят на Българското дружество в Унгария Димитър Танев, председателят на Българското републиканско самоуправление в Будапеща Данчо Мусев и Светла Кьосева, дългогодишен директор на Училището за роден език в Будапеща.

В Унгарския национален музей, където ще се състои церемонията по награждаването, външният ни министър ще открие и художествена инсталация с българските букви.

Последвайте канала на

Novini.bg
233 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
taq

2020.10.19 | 13:13

1
тая и шефа и стига са ходили в чужбина да ни излагат. неграмотни, некомпетентни и прости. уникална комбинация.

Добави коментар

Водещи новини