Екатерина Захариева изрази солидарност с Франция след нападението в Ница

  • 29 октомври 2020 17:51

  • 516
  • 4
Екатерина Захариева изрази солидарност с Франция след нападението в Ница
© Булфото (архив)

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на поднесе съболезнованията си по повод трагичния атентат в Ница в телеграма до своя френски колега Жан-Ив Льо Дриан.

„Дълбоко съм шокирана от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани. Този акт на омраза, отнел живота на невинни хора, е посегателство върху нашите споделени ценности и граждански свободи“, пише Захариева.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на изрази солидарност с Франция, като допълни, че няма кауза, която да оправдава терора.

„Заедно, България и Франция, ще продължим да работим усилено срещу разпространението на всяка форма на екстремизъм и омраза. Наш общ дълг е да защитим върховните човешки ценности - свобода, достойнство и  справедливост“, подчерта Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в телеграмата до Жан-Ив Льо Дриан.

Novini.bg
516 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.10.30 | 10:46

4
Никой няма право да убие никого независимо от религията, етноста и цвета на кожата му. От друга страна що "Шарли ебдо" не различава между свободата на словото и религиозната обида, постоянно накърнява религиозните чувства на мюсюлманите и по този начин провокира фанатиците!
възмутените

2020.10.29 | 21:44

3
Франция иска да определя правилата и да се подиграва с държавите.Макрон се подигра и с България като унищожи транспортния бизнес в България. След това с Меркел принудиха България да приюти хиляди африканци и мюсюлмани от Азия.Сега Макрон се подиграва с мюсюлманите с карикатура на Мухамед. Ако мюсюлманите направят карикатура на Господ как монахини му правят свирки, тогава Макрон и християнския свят няма да бъдат безразлични.Има поговорка: не прави на хората това което не искаш да правят на теб.

2020.10.29 | 20:26

2
KROASAN

2020.10.29 | 20:01

1
Що "Шарли ебдо" не различава между свободата на словото и религиозната обида, постоянно накърнява религиозните чувства на мюсюлманите и по този начин провокира фанатиците!

Добави коментар

Водещи новини