Димчо Михалевски: ГЕРБ тласка България към национална катастрофа

  • 22 април 2012 19:00

  • 2055
  • 13
Димчо Михалевски: ГЕРБ тласка България към национална катастрофа
©

Правителството на ГЕРБ тласка България към национална катастрофа. Това заяви народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски на отчетно-изборна конференция на общинската организация на БСП в село Давидково, община Баните.

На форума присъстваха и областният председател на Левицата Дора Янкова и кмета на община Баните Райчо Данаилов. Михалевски посочи, че в лицето на ГЕРБ и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, страната има безпрецедентен противник, управляващ с популизъм, лъжа и егоизъм. „Борисов не се интересува от хората, как живеят те, какви са проблемите им, за това БСП има тежката задача да възстанови държавността и да върне справедливостта”, заяви Михалевски. Той съобщи, че след конгреса на БСП партията ще разпространи книга с много прости сравнения между управлението на тройната коалиция и сега, за да може гражданите много простичко да разграничат как и при какви условия са живеели преди три години и сега.

Михалевски отбеляза, че хората в момента не се нуждаят от популизъм, а от две основни неща – сигурност и стабилни доходи. Основната задача на БСП е да спечели следващите парламентарни избори, като си поставя целта да изпълни три ангажимента – работа, справедлива данъчна политика, с премахване на плоския данък и връщане на необлагаемия минимум, достъпно здравеопазване и образование. Михалевски бе категоричен, че БСП ще разкрие нови 250 000 работни места, като те ще дойдат с парите, които в момента управляващите крадат от контрабандата на цигари, горива и алкохол.Според изчисленията му само с контрабандата действащите лица в правителството крадат по 2 млрд. лв., които липсват от бюджета. Михалевски каза още, че правителството на ГЕРБ е ликвидирало над 300 000 работни места, изхарчило е фискалния резерв на страната и е увеличило външния дълг с 2 млрд.лв. По думите му управляващите след ГЕРБ ще бъдат силно затруднени заради тежкото наследство.

Отчитайки състоянието на община Баните Дора Янкова посочи, че в момента в страната има антисоциално управление, затова е нужно е ляво управление. Като лидер на областната организация тя пое ангажимент за по-активна работа с организациите на партията по насени места. Тя дискутира с делегатите на конференцията конгресните документи, споделяйки, че конгреса е предизборен и важен за БСП. Янкова призова общината да е по-категорична в лицето на гражданите й, давайки отпор на лидера на ГЕРБ в Баните, който спира европейските проекти, забавяйки развитието на общината в условията на криза и безработица, за което партия ГЕРБ трябва да поеме политическа отговорност.

Единодушно делегатите на конференцията преизбраха Севда Чолакова за председател на БСП в общината. Попълнен бе състава и на 9-членния общински съвет.

Последвайте канала на

2055 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Мецата от Мездра

2013.03.25 | 18:20

13
Михалевски: "Михалевски бе категоричен, че БСП ще разкрие нови 250 000 работни места, като те ще дойдат с парите, които в момента управляващите крадат от контрабандата на цигари, горива и алкохол.Според изчисленията му само с контрабандата действащите лица в правителството крадат по 2 млрд. лв., които липсват от бюджета. Михалевски каза още, че правителството на ГЕРБ е ликвидирало над 300 000 работни места, изхарчило е фискалния резерв на страната и е увеличило външния дълг с 2 млрд.лв. По думите му управляващите след ГЕРБ ще бъдат силно затруднени заради тежкото наследство. ". Чували ли сте репликата - "Тоя лъже като дърт циганин!?" Ако не сте, да знаете - така лъжат дъртите цигани:))) Тия Миндили не бива да бъдат допускани никога отново до властта, защото са лицемери и "социалната грижа за народа" е само маска, с която се опитват да си върнат отнетите им парчета от баницата...
дон пепе

2012.04.24 | 07:49

8
Явно си вярвате ,Гоце се свивал на кълбо това беше весело, щом им се ловите на постановките вярваите си, то трябва да има и такива като вас. Боко борец срещу ДС това направо си е уникално.Какво БСП ви гони какъв ГЕРБ то си е едно и също. Забавни,наивни кой ви гони Боко ще пребори лошото ДС и като започнем да процъвтяваме ,стойте не бягайте от светлото бъдеще
Marcus Licinius Crassus

2013.03.22 | 23:04

12
дон пепе ти си умствено-изостанал, говоря ти с чисти факти, които можеш да ги провериш, ако звъннеш на НСИ. през 2011-та има 30% ръст в производството, това е прецедент, който не се е случвал от 30г. или забрави преди герб как отвличаха хората като човек се замогнеше малко.. а по фондовете защо има усвояване? ама така сте крадливите селяни от бсп, на бялото викате черно и ще продадете и майка си за някоя друга стотинка само за да сте ВИЕ добре. нищо и съдебната система ще бъде променена и тогава вашите деца ще бъдат съдентие за вашите действия.
Marcus Licinius Crassus

2012.04.23 | 17:30

1
5 мин не съм се спрял да се хиля, тия комунисти така и не разбраха че ЕС и САЩ няма да ги пуснат на власт кво се пънат? а и народа толкова ги обича, че ще ги поздрави вместо с цветя с хубави обли камъни.
дон пепе

2012.04.24 | 07:49

11
Или падаш от небето, или си живял в балкана, милия ти Боко слушка добрия чичко Гоце, ако се изживяваш като антикомунист сбъркал си адреса тук управляват само комунисти, ако желаеш страна без комунисти има евтини полети до Англия

2012.04.23 | 17:30

2
хилиш се защото за сиво вещество само си чувал и не знаеш какво е да имаш
Джорето

2012.04.24 | 07:49

10
Пепе,защо отзоваха ДС посланиците?!?Защо ни пуснаха европарите,защо Гоце се свива на кълбо щом чуе Боко?!?Нямаше да беснеят и да призовават на въоръжена борба комуните,ако ти беше прав.
Marcus Licinius Crassus

2012.04.24 | 07:49

9
джорето остави го, нали знаеш гладна кокошка просо сънува. дон пепе явно е фен на бсп и много му се иска да не бяхме в ес и можещите хора да се махнат от бг, но уви, всяко лапане си има край. казах ти прочети population.pdf и ще разбереш защо ООН, МВФ, ЕС и САЩ наливат трилиони кеш в развиващите се страни. само ще ти дам пример с Мексико, където преди 20г всеки искаше да се махне от там, а сега се смята за курорт и най-големият космически проект се строи там. ЕС никога няма да допусне селски хитрици да крадат тяхните пари, да спират растежа и ние да емигрираме в тяхните страни. В буквален смисъл, когато емигрираме при тях ние им струваме преакелно скъпо, така че квото беше-беше, бсп никога повече няма да докаснат власт. така че преди да пишеш врели-некипели почети малко, стига си прикакзвал едни и същи неща от миналото ни. и само да вметна, че до сега никога не съм виждал комунистите така събрани всички и с толкова загрижини физиономии на вчерашният митинг за белене, май нещо ги стиска от Русия, а? xxaaxxа
дон пепе

2012.04.23 | 23:38

6
Ръст в производството забава ,браво велик си кое производство ,предполагам че произвеждаме луноходи за НАСА
Marcus Licinius Crassus

2012.04.24 | 07:48

7
не очаквам друг отговор от активист на бсп, дори да ти извадя списък подреден от А до Я на фирмите, които са отчели ръст, това няма да промени че живееш на принципа "кради-кради"
Джорето

2012.04.23 | 19:17

5
Тея още са партизани,сигурно и безплатни патрони им раздават след митингите.Може би не знаят ,че чече не сме НРБ...

2012.04.23 | 19:17

4
Ей лудо джоре ,раздават ги наистина , партизаните слязоха един път и още не са хванали балкана вашия боковци са едни от тях ,ама от онези дето се криеха по землянките и лапаха прасета и пращаха децата на акции, така че патрони има ,само трябва да внимавате да не искараме тъмночервените командири от землянките ида им теглим куршума.

2012.04.23 | 17:30

3
Вместо да лаете по форумите, направете като чехите - 90-120000 д. на протест срещу правителството само в Прага. Затова те къде са, ние къде сме. Така си беше и при комунизма, въпреки че техните комунисти нямат нищо общо с нашите боклуци.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини