Макрон: Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност

  • 28 май 2024 06:42

  • 512
  • 6
Макрон: Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност
© Getty Images/Guliver

Европейският съюз трябва да положи драматични усилия за подобряване на конкурентоспособността си или рискува да подкопае начина си на живот. Това предупреждават в статия на Financial Times германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на.

Междувременно, в пламенна реч пред млади европейци в Дрезден, Макрон излезе с предупреждение за възхода на крайната десница, наричайки я „този зъл вятър“, който „духа в Европа“. Макрон призова европейците да се защитават по-силно и да не разчитат само на САЩ.

Макрон: Изпращане на сухопътни войски в Украйна не е изключено

"Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност. И само на тази основа да определим способностите, от които се нуждаем, съвместните проекти, които трябва да бъдат изградени - индустриалните, технологичните и иновационните проекти, които трябва да създадем заедно като европейци. Нека спрем да бъдем или изцяло трансатлантически, или изцяло националистически настроени по този въпрос", каза френският президент, предаде Нова.

Двамата лидери призовават държавите членки на Европейския съюз да завършат изграждането на единния финансов пазар. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
512 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.28 | 08:33

6
Бaбuнaтa тu тpънkuнa...

2024.05.28 | 08:28

5
Содом и Гомор няма как да бъдат спасени

2024.05.28 | 07:50

4
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Ха, ха, ха

2024.05.28 | 07:31

3
СЛЕД КОВИД-19, ЦИОНИСТИТЕ ВИ ГОТВЯТ НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА. А ТОЛКОВА МНОГО БЯХА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ, ЧЕ НАСИЛА ВИ ВАКСИНИРАНАХА!ЯВНО ДА УМИРАТЕ НА ВОЙНА Е ПО ЗДРАВОСЛОВНО!

2024.05.28 | 07:25

2
Ше бе ци ГЕРБ СДС ДПС ПП ДБ ЗЕЛЕНИ и СИНИ, ако съставят Правителство след 9 юни 2024г.ще изпълнят Указанията и Заповедите на НАТО СТОЛТЕНБЕРГА за ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ в УКРАЙНА и ПРЕДОСТАВЯНЕ на ТЕРИТОРИЯТА и ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО на БЪЛГАРИЯ за НАНАСЯНЕ на УДАРИ по РУСИЯ от БЪЛГАРИЯ с ЗАПАДНИ ОРЪЖИЯ и РАКЕТИ. ТОВА ЗАПОВЯДА НАТО СТОЛТЕНБЕРГА на ГЕРБ ШЕ БЕ ЦИ и КОАЛИЦИИ на 27.05.24г. ТАКА ЧЕ МИСЛЕТЕ СЛАВЯНО - БЪЛГАРИ ГРАЖДАНИ и НЕРОБИ, ГЛАСУВАЙТЕ ТВЪРДО ПРОТИВ ТЕЗИ ПАРТИИ, ИМА ДОСТАТЪЧНО ПАРТИИ от ВЪЗРАЖДАНЕ до ВЪЗРАЖДАНЕ на ОТЕЧЕСТВОТО.... НАЙ ДОБРЕ И ТВЪРДО Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!

2024.05.28 | 07:16

1
Да светна родните соросмърши. Отзад спектакъла тече скандал след скандала. Краварските ционисти минаха всички граници на алчност. Дори и най-наведените взеха да зацепват, че САЩ иска да потопи Европа тотално в дългове, а ако не успее да я запали. Само неграмотник или промит мозък не му е ясно, че хегемонията над задокеанската кочина приключи. Това дето успяха да прикрият с пропаганда цъфна в подкрепата на Фашисткият Израел. А тук ще мизрестваме както винаги и ще се топим във вазелиня. Щото в мелето да ни праска ще се включат и Турчолята. Арестович обясни на глупаците укри, че Зеленски е най-обикновен нает актьор, който след като си изпее сценария си ляга да спи с охрана от МИ6. Когато питал Ермак защо няма никаква отчетност и никой не следи как крадат, отговора бил: Тихо, не питай. Тя парата си тече. Намерете си го в Телеграма.

Добави коментар

Водещи новини