Емил Димитров проверява с прокурор сигнали за загробени пестициди в село Яворово

  • 27 август 2020 08:41

  • 613
  • 2
Емил Димитров проверява с прокурор сигнали за загробени пестициди в село Яворово
© Булфото, архив

Във връзка с разпореждане на Върховна административна прокуратура за извършване на проверки относно нерегламентирано съхранение на негодни за употреба препарати за растителна защита, министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и заедно със зам. главен прокурор Десислава Пиронева днес ще проверят на място два оценени като едни от най-рисковите складове у нас със стари пестициди, намиращи се в землището на село Яворово, община Чирпан.  

Обектите са част от започналата поредица проверки, разпоредени със заповед на министър Димитров на Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) и Басейновите дирекции на складовете за съхраняване на препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност.

Глоба за общината в Невестино за тонове боклук, изхвърлени незаконно

Разпореждането на министъра е те да бъдат оценени в зависимост от потенциалния  риск от замърсяване на повърхностните, подземните води и почвите и да бъде осигурено безопасното съхранение на препаратите до окончателното им обезвреждане.

Последвайте канала на

Novini.bg
613 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВИНКЕЛ

2020.08.27 | 09:19

1
А, МИЛИОНИТЕ ПОТОПЕНИ за "ремонта ПОД ВОДА" на язовир "Студена" и "водопровода БЕЗ ВОДА" за Перник ппримерно, КОГА ще ТЪРСИМ?????????!!!!
Кога ли ,,Винкел"-е...?!

2020.08.27 | 10:53

2
Когато всички тия демагози,начело с Борисов и Гешев влезнат зад решетките...!

Добави коментар

Водещи новини