Глоба за общината в Невестино за тонове боклук, изхвърлени незаконно

  • 20 август 2020 18:38

  • 640
  • 2
Глоба за общината в Невестино за тонове боклук, изхвърлени незаконно
© pixabay

Глобяват общината в Невестино за незаконно изхвърлени тонове боклук на закритото сметище край селото. РИОСВ наложила глоба на общината заради стотици тонове боклук, изхвърлен на закритото преди повече от две години сметище край селото, съобщават от администрацията.

По-рано Районна прокуратура - Кюстендил разпореди разследване по постъпил сигнал от граждани за незаконно изхвърлени в големи количества смет на сметището, което би трябвало да е закрито и да не се ползва.

100 тона загробени пестициди открити при проверки, разпоредени от ВАП на МОСВ

Повече от 10 дни продължава разследването кой точно е изхвърлил големите количества боклук. Общината по собствен път е установила един от нарушителите. Той ще бъде глобен, каза пред БНР зам.-кметът на Невестино - Йордан Глогов.

Същевременно общината изпитва все по-големи трудности по сметосъбиране през летния сезон заради много хора от София, Кюстендил, Перник, изнесли се от градовете заради Covid кризата по селата в Невестино.

От две години общината кара със закупен по бюджета камион, събраната смет до депото в Самоков, което е на около 80 километра в едната посока. И затова плаща сериозни разходи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
640 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Петко

2020.08.27 | 08:48

2
Доживотни присъди без право на замяна за такива алчни изроди
Това на снимката ви чака

2020.08.21 | 03:27

1
Ако дойде Радево-Барбоковата мафия

Добави коментар

Водещи новини