Христо Терзийски за случая "Росенец": Действията на МВР бяха правилни

  • 29 юли 2020 08:06

  • 1041
  • 1
© Кадър - Нова телевизия

Ако имахме организатор, който да каже там и там ще се проведе протест и да го съгласува с органите на МВР - няма да има проблеми. Това заяви вътрешният министър Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в в ефира на Нова телевизия по повод провеждането на протести и случаите на ескалация на напрежението между протестиращите и полицията.

Първата ми задача, която си бях поставил като министър на вътрешните работи, е да направя разговор с полицейските синдикати. Една от темата бе за служителите, които работят на ненормиран ден, а това са около 13 000 души. Трябва да отпаднат едни разпоредби и тези които работят на ненормиран ден се компенсират с 12 дни отпуска. Необходима е промяна в Закона за МВР и финансиране, което е договорено през премиера и финансовия министър, каза още той.

Терзийски заяви, че се опитват да въвеждат ред в условията на протестите, така че останалите граждани да могат да живеят нормално. "Ситуацията от снощи с джипа и блъснатото момче е докладвана на премиера", обясни МВР шефът.

"За всеки един обект, независимо от нивото на защита, се предприема охрана от НСО. Не е от компетентността на МВР да проверява кой е влизал в спалнята на премиера, освен ако не ни се възложи от прокуратурата" - с тези думи той коментира снимките от спалнята на министър-председателят.

Министър Христо Терзийски за акцията в "Росенец" и полицейското насилие

Попитан дали Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, работи в МВР, той заяви, че предполага, че не. "И аз не бих се върнал, защото знам колко тежка и неблагодарна е тази работа, но винаги бих бил с колегите. Знам какъв служител е, познавам семейството и приятелите му. Той е професионалист", подчерта Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в.

Що се отнася до случая с плаж Росенец, той заяви, че е бил там още от предния ден. "Това не е площад Батенберг и не можем да обезпечим абсолютно всичко. Първият по време печели. Ситуацията е такава, че ние трябваше да се намесим и да не допуснем конфликт. Не виждам грешка в действията на полицията", обясни още той.

Попитан за случая с бито и снимано разголено момиче от служители на МВР, Терзийски заяви, че има назначени три проверки. "Едната е приключила и няма снимки с разголени и безпомощни граждани, но има превишени полицейски правомощия", обясни още вътрешният министър. "При подобни мероприятия, когато има много вербална агресия и напрежение - първите три дни са ни критични. Адреналинът при нашите служители е също много повишен", каза Терзийски .

Той е категоричен, че има драстичен спад в кражбата на коли. Вчера не е имало нито една, а днес има две - една в София и една в Бургас.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1041 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
завърши ту с преписване

2020.07.30 | 00:10

1
и лъжите му се отдават

Добави коментар

Водещи новини