Засилено полицейско присъствие пред парламента заради очакван протест

  • 20 юли 2020 08:25

  • 1352
  • 5
Засилено полицейско присъствие пред парламента заради очакван протест
70 7дни
© Novini.bg

Засилено полицейско присъствие има от рано сутринт апред Народното събрание. Служители с жълти жилетки "Антиконфликт" застанаха пред сградата. Причината е очакваните протести в деня на разискванията на вота на недоверие към управляващите. 

На жълтите павете дори вече има демонстранти. Протестиращи се заканиха да блокират и други обществени сгради, включително съдебни палати в градовете в страната.

Основните им искания са промяна на политическата система и нова Конституция. 

Депутатите обсъждат петия вот на недоверие срещу правителството

На площад "Народно събрание" има и поставена трибуна, от която ще говорят организаторите на протестите. Вчера зам.-директорът на СДВР отново призова всички протести да минават мирно.

Кадър. БТВ

Малко след 8 ч. демонстрантите на място решиха да блокират движението на жълтите павета, засега автомобилите все още се движат. 

Междувременно депутатите ще обсъдят петия вот на недоверие по темата за корупцията. Гласуването ще е 24 часа след приключаване на разискванията. Очаква се да се види и какви ще са действията на управляващите тази седмица, като има очаквания за промяна в състава на кабинета.

Novini.bg
1352 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.07.20 | 10:23

5
ХОРА БЕЗ РАБОТА БЕЗДЕЛНИЦИ ТО ЗАТОВА ИМ ПЛАЩАТ ДЕ

2020.07.20 | 09:58

4
Като ги гледам пред Парламента-това са шепа хора.Не трябва да им се обръща толкова голямо внимание, защото това ги нахъсва и губят ориентация.Да се научат да формулират исканията си и да не обслужват престъпници с 19 обвинения, поддържани от Президента и БСП.
Х

2020.07.20 | 08:51

3
Прост народ, /вие колеги до вършете изречението/.
Какъви абсурди

2020.07.20 | 08:36

1
Младежи, които не виждат по-далеч от дисплея на телефона си под носа им се опитват да върнат във властта престъпниците, срещу които преди години техните родители се бореха. Още по-лошо, искат да се промени конституцията за да бъде узаконена тяхната власт завинаги. Президента, който би трябвало да съдейства за единението на нацията и да тушира напрежението между институциите, открито агитира за тяхното разрушаване, което е чиста проба държавна измяна. И цялото ни общество, безропотно си трае, загледало се в собствения си пъп. Как и кога станахме такива роби?

2020.07.20 | 08:42

2
Така е. А после се чудим защо какъвто и байрак да се развее в България, дръжката му все ни е отзад.

Добави коментар

Водещи новини