Министър Христо Терзийски за акцията в "Росенец" и полицейското насилие

  • 27 юли 2020 18:04

  • 23293
  • 40
Министър Христо Терзийски за акцията в  "Росенец" и полицейското насилие
© Кадър: БТВ

Премиерът ми предложи да стана министър на вътрешните работи. Мотивите бяха да има приемственост. Това заяви новият министър на вътрешните рабти Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Най-важни за нас са полицаите, подчерта той.

„Служителите на реда не се стремят да нападат хора, те са на място, за да пазят реда и сигурността“, увери вътрешният министър.

Зам.-шефът на СДВР: Атаката срещу бившия Партиен дом беше организирана

„Проверките във връзка с протестите са три. Едната от тях е за случая до колоните на Министерски съвет. Днес комисията е приключила прверката и са докладвали резултатите. Установени са четирима служители - един високо в йерархията на МВР и шестима редови полицаи. По това време и на това място наистина има превишаване на правомощия. Направени са няколко опита за привикване на потърпевшите лица, за да дадат своите показания, за да сме обективни. До момента нито едно от седемте лица са се явили, за да го направят. Само едно от тях е изпратило електронно писмо, с което казва, че няма претенции към полицаите. Ще бъдат наложени съответните наказания на полицейските служители, превишили правата си. Материалите са събрани и докадвани в Софийска районна прокуратура“, категоричен бе Терзийски.

„Служителите на МВР нямаме полза да прикриваме нарушения, които рушат авторитета ни“, подчерта той.

„Важно е да се установи дали при определени действия има умисъл. Когато на едно лице са поставени белезници, трябва да се преустанови прилагането на физическа сила“, обясни той.

Министър Терзийски разкри, че по време на масови мероприятия и нарушаван ена реда, се използват записи и снимки от служители на МВР. Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в коментира и случаят "Росенец".

„Аз не отричам, че бях там, но не съм ръководел действията. По инструкции, ръководител на подобна акция е висш служител от ОД на МВР. Имахме информация, че от едната страна на парка е имало предвижване с автобуси и струпвания на хора още през нощта. Имаше и сигнал в ОД на МВР, че се организира проява. Мен ме интересуваше да се опази реда и сигурността на гражданите, независимо от коя страна са. Крайно неподходящо беше да се организират такива мероприятия на подобно място, още повече, че имаше и майки с деца“, разкри той.

„Не намирам грешки в действията на полицейските служители. Ако има някакви грешки, то те не са фатални“, даде оценка вътрешният министър.

„Относно битовата престъпност, той заяви, че в последните години тя намалява. Терзийски уточни, че не става дума за месеците, със строга карантина. Той отчете, че добрите резултати се дължат на доброто взаимодействия с прокуратурата. Други фактори са бързите присъди и повишаването на компетентността на служителите. При телефонните измами намаляването е в пъти“, каза още Терзийски.

Той разкри, че по време на масови мероприятия и нарушаван ена реда, се използват записи и снимки от служители на МВР.

Случаят "Росенец". Аз не отричам, че бях там. По инструкции, ръководител на подобна акция е висш служител от ОД на МВР. Имахме информация, че от едната страна на парка е имало предвижване с автобуси още през нощта. Имаше и сигнал в ОД на МВР, че се организира проява. Мен ме интересуваше да се опази реда и сигурността на гражданите, независимо от коя страна са. Крайно неподходящо беше да се организират такива мероприятия на подобно място, още повече, че имаше и майки с деца. 

Не намирам грешки в действията на полицейските служители. Ако има някакви грешки, то те не са фатални. 

Относно битовата престъпност, той заяви, че в последните години тя намалява. Терзийски  уточни, че не става дума за месеците, със строга карантина. Той отчете, че добрите резултати се дължат на доброто взаимодействия с прокуратурата. Други фактори са бързите присъди и повишаването на компетентността на служителите. При телефонните измами намаляването е в пъти. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
23293 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар
Гого

2021.05.12 | 22:06

40
Поради каква причина пазеше Доган на Росенец?
Lisa

2020.07.28 | 02:04

35
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в -- Sexcris.Com
Вашето име

2020.07.28 | 16:35

39
Ако кажа, че искам да намеря теб? Ще ми повярваш ли? Такава любов ще ти дам, че няма да може да я носиш. Абе админи няма ли тука? Или сте на процент от рекламата? Аааа???
тези

2020.07.28 | 11:12

37
кухи глави в управлението + коалиционни партньори - едно хубаво нещо не могат да измислят без да има нужда да го съгласуват с техните хора - NO BRAIN - NO IMAGINATION - NO PROFESSIONAL SKILLS
Вашето име

2020.07.28 | 13:13

38
Съгласуването е част от процесите които движат света. Не случайно има една приказка: Който се цепи от колектива, колектива му го на.....! Както и да е докато го разбереш ще мине време, до тогава дерзай.
Панарет

2020.07.28 | 08:56

36
Боже, по какви критерии ги избират в това министерство. Изглежда наистина забиват пирон в стената с глава.
АПРИЛСКО ВЪСТАНЕ

2020.07.27 | 23:41

32
╔═══╗╔═══╗╔════╗╔═══╗╔═══╗─╔╗╔═╗╔═══╗────╔═╗ ║╔═╗║║╔═╗║╚═╗╔═╝║╔═╗║║╔═╗║─║╚╝╔╝║╔═╗║────║─║ ║║─║║║║─╚╝──║║──║╚═╝║║╚═╝╚╗║╔═╝─║╚═╝║────║─║ ║║─║║║║─╔╗──║║──║╔═╗║║╔══╗║║╚══╗║╔═╗║────╚═╝ ║╚═╝║║╚═╝║──║║──║║─║║║╚══╝║║╔═╗║║║─║║────╔═╗ ╚═══╝╚═══╝──╚╝──╚╝─╚╝╚════╝╚╝─╚╝╚╝─╚╝────╚═╝ НАРОДА ВЪСТАНА
Тираджията

2020.07.28 | 00:14

34
Приятел спри бялото !
Просто човек

2020.07.28 | 00:14

33
За вас (с малка буква) най-важни трябва да са Хората!!! #ОСТАВКА
Оставка

2020.07.27 | 18:39

15
Мутри вън
Вашето име

2020.07.27 | 22:49

31
Боте, боте мислех си и аз да искам оставката на фигуранта, обаче един строг тъмничен затвор доживот по му приляга за национално предателство и престъпления срещу държавата. Мило и драго дава да не го подгонят, но кучетата започва да им мирише на кръв. Който сее ветрове, ще жъне бури, бе не е лесно да си глупав, ама човека му се отдава.
ОН

2020.07.27 | 22:31

30
А да попитам само,това на радеф ушите ли бяха

2020.07.27 | 18:41

17
...от Дондуков 2

2020.07.27 | 21:31

28
11 години Бойко управлява... Как? Строи магистрали, на които веднага започва ремонт. Бори се с корупцията, но кой е осъден? Говори за демокрация, а управлява тоталитарно. Уж увеличава пенсии и заплати, а си пълни чекмеджето. Защо сме най-бедни (не само в Европа)? На кое място сме по свобода на словото? Превърна България в кочина!
Вашето име

2020.07.27 | 21:43

29
11 години няма национални катастрофи. БКП ни докараха 4. Последния път Станишко не случайно излетя директно в Брюксел, щото тука щяха да го разкъсат с голи ръце гладните. Нямаха пари хората да хвърлят храна по паветата. Има какво да се желае в управлението, за сега върши работа. Предпочитам някой който почти си е реализирал мечтите и сега е на етап да управлява по добре и по добре, отколкото да оставя някой психо бот взет на дистанционно управление, който ще върши същото само, че няма да мисли за хората.

2020.07.27 | 18:13

5
АКЦИЯТА В РОСЕНЕЦ ПОКАЗА ПОРОЦИТЕ НА МВР ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ
Вашето име

2020.07.27 | 21:25

27
За мен пороците на МВР бяха, че не реагира адекватно на провокаторите. Не изкара палките и не ги използва по предназначение за да въдвори ред. Но от друга страна това очаквахте скрити с камерите да покажете колко са лоши полицаите. Капана не стана, но вие продължавате да копаете чужд гроб, а който копае...
Аз

2020.07.27 | 20:09

23
Абе въшльовци! Какъв е приносът на Радев за извоюваният приз "НАЙ МИЗЕРНА ДЪРЖАВА" ? ! НИКАКЪВ!!! Това, че в България цари ШУРОБАДЖАНАЩИНА И ПРЕСТЪПНОСТ ОТ НАЙ - НИЗШИТЕ ДО НАЙ - ВИСШИТЕ СЛОЕВЕ, това че народът в 80 % от случаите преживява със 600 - 700 лева и това че сме най - умиращата нация. Всичко това е заслуга на ПРАВИТЕЛСТВОТО!!! Това, че няма алтернатива е вярно, НО трябва да сме готови за трудностите А ГОСПОДАТА ОТ ПАРЛАМЕНТА ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА !!!! Защитаващи те ГЕРБ са пряко или косвено на хранилката и не искат да им се разваля рахатлъка. Но знаете ли, че когато правителството падне същите тези измекяри дето бранят управляващите, ще си извъртят дупетата на новите управляващи за да продължат да плюскат.
Вашето име

2020.07.27 | 21:05

26
Я, ако обичаш не обиждай така грозно. ГЕРБ имат грехове, но не са най черните. Има цяла редица преди тях и то масово БКП(не е грешка), Ванката Костов, Симо Черепа(съвпадение). Та ако ще и най лошите да дойдат, никога повече БКП и другарката Нинова, колкото и да се хвърля като петел без глава няма да мръдне на сантиметър. Няма да забравим, няма да простим на комунистите. Що се отнася до заплатите и други неща усещам известен напредък, може да е много по добре, но и това е по добре от нищо. Като не ти харесва нещо и имаш капацитет давай предложения, вместо да дюдючиш там пред парламента и да свинстваш там със разхищение вземи свърши нещо полезно. За какво точно протестираш мятайки хартия, яйца, домати, свински уши ... така ли показваш, че имаш някаква нужда от нещо. Щото ако наистина имаш нужда при това положение то е от освидетелстване.

Добави коментар

Водещи новини