Йотова: Николай Младенов абдикира от Шенген

  • 13 юни 2011 08:29

  • 1285
  • 0
Йотова: Николай Младенов абдикира от Шенген
© Булфото

Това каза евродепутатът от левицата Илияна Йотова в студиото на „Денят започва“.

Според нея има международна конюнктура и даде пример с предстоящите избори във Франция, тежки загуби за Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в Германия.

Евродепутатката е категорична, че е прецедент, че само към България и Румъния се поставят нови условия за приемане в Шенген, което ни поставя отново в задния двор на Европа.

Европейските ни партньори все още нямат доверие в България и Румъния по отношение на организираната престъпност и корупцията, но се надявам да бъдат преодолени тези резерви.

Според евродепутатът Йотова външният министър е абдикирал от темата Шенген и е оставил диалогът да се води на съвсем ниско ниво, което също е някакъв фактор за влизането ни в Шенген.

Оставкатите на вътрешния и външния министър на България Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 би бил един силен сигнал за европейските институции, би довело до повече доверие в България.

Последвайте канала на

1285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини