Илияна Йотова: Европа не приема акциите на Цветанов

  • 12 юни 2011 12:30

  • 2095
  • 1
Илияна Йотова: Европа не приема акциите на Цветанов
© Булфото

Доверие е ключовата дума. Това заяви в предаването на БНР „Неделя 150" евродепутатът от БСП Илияна Йотова. Според нея Европа не приема начина, по който България се бори с корупцията и организираната престъпност. "Европа не приема начина, по който вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа провежда шумни акции с екзотични имена", подчерта евродепутатът.

Според Илияна Йотова в диалога за Шенген отсъства външният министър Николай Младенов, а темата се коментира само от говорителя Весела Чернева.

Младенов предпочете да се заиграе предизборно с темата с досиетата на българските дипломати в чужбина, което въобще не интересува Европа, вместо да съсредоточи усилията си за приемането на страната в Шенген, посочи Йотова. По думите й "външният министър изостави темата за Шенген", категорична е Йотова. Тя заяви, че през последните месеци няма нито една визита на премиера или външния министър в ключова страна членка на ЕС.

Реакцията на премиера Бойко Борисов „беше една прибързана радост и на негово място аз бих уволнила всички сътрудници, които са му дали този съвет”. Така Илияна Йотова коментира решението Бойко Борисов да благодари чрез поздравителна телеграма на германския канцлер Ангела Меркел и на президента на Франция Никола Саркози за положителното решение на Европейския парламент за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. По този начин Борисов поставя под съмнение волята на европейските депутати, това са независими хора, които за разлика от неговата партия ГЕРБ, не слушат команди от своите лидери, уточни Илияна Йотова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ариеца

2011.06.14 | 19:44

1
Тая па проста червена курва, къде се бута. Ясно е , че комунистите ще видят властта най-рано след 10 години и то в коалиция. Тая к,во иска , както беше при Тройната коалиция бандита-аднсист Алексей Петров и неговите "социално близки" приятелчета Маргините да въртят далаверите и някой, като Жоро Стоев да се опита да каже нещо и бандитско-партийната машина да го смаже. Комунистите са вредни не само за българия, но и за света. Другите, така наречени демократи са поне честни, комунягите правят социално-политически експерименти , които убиват милиони хора.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини