Явор Божанков: Екологията няма цвят

  • 27 януари 2020 18:37

  • 776
  • 5
Явор Божанков: Екологията няма цвят
© БНТ

Водната криза в Перник е дълго подтискана. Властта се надяваше на природата – да завали сняг или дъжд. Е, това не се случи. Водната криза в Перник има и икономически последици. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Явор Божанков. 

"Трябва да видим кой крепи това управление. ГЕРБ математически нямат мнозинство. Колегите от "Воля" и "Атака" са в деликатно положение, ще видим какво решение ще вземат те. Мотивите за вота за недоверие не са само заради кризата в Перник, а и за предстоящите водните кризи. В Шумен виждаме множество аварии по мрежата. Видяхме и десетки тонове незаконни отпадъци. Вотът на недоверие е вследствие на системно бездействие. Трябват решителни промени и реформи. ГЕРБ реагират с популистки мерки в кризисни ситуации", каза още той по повод вота на недоверие. 

Драгомир Стойнев: Кризата с водата, въздуха и боклука е резултат от управлението на ГЕРБ

"Нашите вотове не успяват, но живота показва по-късно, че е било смислено да ги искаме", допълни Божанков. 

"България има ангажименти към ЕС. Проблемът не са отпадъците от вторични суровини, а за неописаният боклук, който влиза в България. Проблемът е в контрола на отпадъка. Въпрос на политика и управление".

"Екологията няма цвят, околната среда е наследството на децата ни"

"Гешев писка тълкуваане на член от Конституцията във връзка с имунитета на държавния глава и вицепрезидента, но нямаше мотиви и повод. Ако няма конкретен повод, искането ще е доста странно". 

Припомняме, че днес главният прокурор Иван Гешев отправи първо питане до Конституционния съд. Гешев поиска от конституционните съдии да изтълкуват разпоредбата на член 103 от Конституцията, която касае имунитета на държавния глава и вицепрезидента.

Иван Гешев иска от КС тълкуване на член от Конституцията във връзка с имунитета на държавния глава и вицепрезидента

Последвайте канала на

Радина Лазарова
776 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Българка

2020.01.28 | 08:48

5

Когато отБСП поискат или кажат нещо винаги е „правилно”,а когато някой друг го направи,той е виновен. Защо ли дърти маймуни червени,не си съберете багажа и дим да ви няма барабар с Радев. Вие ограбвахте България год.наред,без да се грижите за нищо. Сега търсите под вола теле.

2020.01.28 | 01:42

4

Ej cerven, pedal bokluk, vzemi edna traba za vodoprovod i si ia nabutai v cervenia lainian gaz!

73

2020.01.27 | 20:54

3

Купувача на гласове. В тях са намирани и нарязани жп релси
При червените няма ли поне един с чисто досие

2020.01.27 | 19:49

2

Главуняк

Аман

2020.01.27 | 18:47

1

Аман от руслямисти и м.у.р.з.и.л.к.и.!

Добави коментар

Водещи новини