Драгомир Стойнев: Кризата с водата, въздуха и боклука е резултат от управлението на ГЕРБ

„Големият въпрос е защо се стигна дотук? Стигна се дотук, защото вие от ГЕРБ мълчахте и не казахте на хората истината. Можеха да се вземат превантивни мерки. Ние задавахме въпроси от тази трибуна за състоянието на водите, въздуха и боклука, но вие лъгахте гражданите. Защото вашата основна цел е да пазите властта, да се окопаете в нея и да продължите да управлявате”.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на по време на дебатите за вот на недоверие към правителството. Той подчерта, че са нужни спешни мерки и политики за справяне с тази криза. „Язовир „Студена” е видимият резултат от управлението на ГЕРБ. Това е признака за безхаберието в политиката, когато мислиш за собствения пост, а не слезеш при хората да им кажеш какво се случва”, каза социалистът. Стойнев припомни, че шефът на ВиК е обяснил, че политическите лица от ГЕРБ са му забранили да говори : „Това е страшното. Не можем да продължаваме да живеем в такава държава, в която властта е над интересите на народа. Затова ние искаме този вот”. Той бе категоричен, че ГЕРБ дължат отговор пред обществото. Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на подчерта, че за първи път има вот на недоверие, в който политическите дебати съвпадат с обществените.

Нинова към управляващите: Не лъжете перничани, че ще решите кризата за 45 дни

„Аз съм народен представител от Перник. Аз съм един от тези 100 хил. души, които бедстват на воден режим. Още на 20 септември миналата година, аз и действащият кмет на Перник Станислав Владимиров поставихме въпроса към министър Аврамова относно състоянието на язовир „Студена”, защото и към онзи момент Перник беше на скрит воден режим." Това заяви народният представител Любомир Бонев. Той подчерта, че отговорите и решенията за справяне с проблема са били умишлено прикривани заради местните избори. Бонев предупреди, че е необходимо да се предотврати хуманитарна социална и финансова криза в града.

Любомир Бонев информира, че още през април 2018г. са първите индикации, че нивата в язовир” Студена” намаляват. „Тогавашният кмет Вяра Церовска и областният управител Ирена Соколова за знаели за проблема още през август 2018г. Всичко това бе прикрито от ГЕРБ заради местните избори. 100 хиляди перничани искат да знаят- кой е отговорен и защо се стигна дотук”, завърши Бонев.

Иван Ченчев: Правителството работи на парче и постоянно гаси пожари - това не е нормално управление

„Всички усилия, за които говорихте, колеги от ГЕРБ, и всички инвестиции можем да ги покажем с вашите любими „видими резултати“. „Видими“ са резултатите, за съжаление не само за Перник." Това заяви народният представител от левицата Атанас Костадинов. Той изтъкна, че Националната стратегия за управление на водите през 2012 година е казвала за Дунавския западен район, че във всичките три хипотези, не се очаква проблем с водата. “Представете си какво управленско „усилие“ е необходимо за тези 7 или 8 години, за да се стигне до такава ситуацията сега в Перник“, коментира още Костадинов. „Природните бедствия са продукт на стихиите, а кризисните ситуации са продукт на некомпетентност, безхаберие и на корупция", смята още Костадинов.

Коментари

 1. 2020.01.24 | 13:31

  Логопедът те чака от толкова време, а ти все не ходиш! Стегни се!

 2. 2020.01.24 | 12:24

  Малоумен олигофрен,боклук..!!

 3. 2020.01.24 | 12:08

  червен пелтек,вие и криза като хората не можете да направите,червени бездарници!!!!!!!!!

  1. 2020.01.24 | 12:11

   Сегашните нали направиха.Живей

 4. 2020.01.24 | 12:09

  Ми ти откри топлата вода

 5. 2020.01.24 | 11:56

  Всичко е заради вас мръсни комуняги

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет