Политолог за думите на Ахмед Доган: Тезите му нямат логическа връзка

  • 20 декември 2019 07:49

  • 2591
  • 3
Политолог за думите на Ахмед Доган: Тезите му нямат логическа връзка
© Кадър: БТВ

Рестарт на системата се прави само чрез избори или преврат. В този смисъл речта на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от е недомислие. Тезите на почетния председател на ДПС няма как логически да се свържат. Това заяви политологът Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски в ефира на БТВ.

„Словото му е пълно с много подтекст. Той иска да се върнем към формата и да договорим ново устройство. Това се вписва в нарастващото желание да се направи рестарт на системата и да се развие елитарен модел“. Това каза социологът Юрий Асланов.

По думите на Асланов, Доган има претенция да е един от бащите на Конституцията, "но българското общество е в такова състояние в момента, че не могат да се постигнат нива на консенсус по този въпрос".

Ахмед Доган пред ДПС: В момента няма нито желание, нито готовност за предсрочни избори, но те са възможни

Двамата коментираха и вчерашните консултации при президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за промени в Конституцията. Според Асланов, Радев е изказал "единствения глас на опозиционност" при избора на новия главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и президентът споделя мнение, което е различно от това на управляващите.

Радев на дебатите за конституционни промени: Обществото излиза от апатията и страха си

"Радев, не подписвайки указа за избора на Гешев, каза верни неща, че няма обществен консенсус по темата", каза Асланов. Той смята, че в момента има "натиск отвън в сферата на съдебната реформа".

Политологът Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски обаче смята, че хората не ги интересува кой ще е главният прокурор и дали ще има независим прокурор, който да следи главния.

Според експертите е изключително рисков ход да се внесе промяна в Конституцията, но е интересно дали ще се направи, а свикването на Велико Народно събрание е голям риск.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2591 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
?

2019.12.20 | 10:34

3

Някой виждал ли е развита държава, в която 90-годишни дъртаци управляват 20-годишни хора? Няма и да видите. За това мечтае БСП (БКП).

2019.12.20 | 09:45

2

Вече рядко гледам телевизия. Всички агенти от БКП/БСП са се активизирали да лъжат хората още от рано сутринта, това са вътрешно и външно нечистоплътни уроди. Шаренкова също лъжеше, че Путин е "модерен управляващ", а той е изверг.

2019.12.20 | 09:35

1

Рестарт иска на прехода ,за да довършат и да изтрият държавата от картата на европа и да направят частна собственост на Боко и доко.Това значи рестарт ново начало на прехода .А до сега какво е било ,да разграбят и дасе подготвят за довършването

Добави коментар

Водещи новини