Депутатите ще разгледат промени в Закона за защита на потребителите на първо четене

  • 12 декември 2019 07:32

  • 211
  • 0
Депутатите ще разгледат промени в Закона за защита на потребителите на първо четене
© Novini.bg

Парламентът ще разгледа промени в Закона за защита на потребителите на първо четене, предвижда седмичната програма за работа на Народното събрание.

Предложеният проект има за цел да осигури прилагане на разпоредбите на европейски регламент за сътрудничеството между националните органи, отговорни за прилагането на законодателството за защита на потребителите. Предмет на изменение са няколко въпроса. Става въпрос за определянето на компетентните органи за прилагане на законодателството за защита на потребителите, включено в обхвата на регламента, съобразно действащото национално законодателство. Ще бъде определен орган, който да изпълнява функциите на единна служба за връзка и да координира дейността на компетентните органи по смисъла на регламента.

Парламентът си гласува разходи от 80 752 200 лева

Ще бъдат предоставени минимални правомощия на компетентните органи за разследване на нарушения на законодателството, както и на Комисията за защита на потребителите за прилагане на законодателството по издаване на разпореждане за премахване на съдържание или за ограничаване на достъп до онлайн интерфейс. Такова правомощие ще бъде издаването на разпореждане на доставчик на хостинг услуги да премахне, блокира или ограничи достъпа до онлайн интерфейс или за издаване на разпореждане на регистраторите на домейни да заличат пълното име на домейни.

Депутатите трябва да разгледат и проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията. Народното събрание ще се занимае и с проект на решение за приватизация на обособена част от имуществото на „Български морски квалификационен център” ЕАД – Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини