Екатерина Захариева ще участва в Съвета "Външни работи" в Брюксел

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на е на посещение в Брюксел за участие в Съвета „Външни работи“ (СВнР), съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Сред въпросите, които външните министри от Европейския съюз (ЕС) ще дискутират, са отношенията между ЕС и Африка предвид предстоящата през 2020 г. Среща на върха между ЕС и Африканския съюз. Политиката към Африка е сред приоритетите на новата Европейска комисия. Отношенията с Африка ще бъдат обсъдени и на предстоящия на 12-13 декември Европейски съвет в Брюксел. В дневния ред на заседанието на СВнР е и темата за защита правата на човека.

Екатерина Захариева участва в Срещата на външните министри от ОССЕ

Този Съвет „Външни работи“ ще бъде първи за новия Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Жозеп Борел. Очаква се в рамките на работен обяд на министрите той да представи своите приоритети в сферата на общата външна политика и политиката за сигурност.

Екатерина Захариева: Започването на преговори за членство в ЕС на Република Северна Македония и Албания не бива да се отлага

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще участва и в неформална работна закуска на външните министри от ЕС с министрите на външните работи на Република Северна Македония и на Република Албания.

Коментари

  1. 2019.12.09 | 08:55

    фикос

  2. 2019.12.09 | 08:21

    УФСЪ .

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет