Захариева: Подаръкът от Холандия е един от най-ценните, които сме получавали

  • 25 ноември 2019 10:50

  • 2765
  • 7
Захариева: Подаръкът от Холандия е един от най-ценните, които сме получавали
© Булфото

Това са специално селектирани лалета и се надявам те да красят нашата столица и да бъдат радост както за гражданите на София, така и за нейните гости. Ние подарихме на Холандия 110 рози Дамасцена. Считам, че този подарък е един от най-ценните, които сме получавали - първо, защото това е специални селектиран сорт в цветовете на българския флаг и второ, защото носи много специално име. Много искам да благодаря на кмета за съдействието и затова, че намерихме място, където да посадим тези лалета. Не ми се искаше да бъде в двора на Министерство на външните работи,а искахме да бъде някъде в центъра на София, за да може повече хора да се насладят на тези красиви лалета. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, която участва в церемония по засаждане на специално селектирани лалета, дарени от Холандия по повод 110 години от установяването на двустранните дипломатически отношения, предаде репортер на novini.bg.

"Днес също така и Софийският университет "Св. Климетн Охридски" има празник и искам да им го честитя. Благодаря ви, че сте тук!", каза още тя.

Екатерина Захариева ще участва в церемония по засаждане на лалета – дарение от Холандия

„Искам да поздравя министърът на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и да благодаря на посланика на Холандия. С Холандия София има традиционно много близки отношения. Първият подарък с лалета беше по време на председателството на България на Съвета на ЕС. Тогава Холандия подари лалетата зад Националния дворец на културата и направихме логото на председателството“, каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която също присъства на церемонията по засаждането на специално селектираните лалета.

„Това наистина е един важен знак, особено тук пред градината на паметника на Св. Климент Охридски. Искам да припомня, че София се превърна в цветен и зелен град през последните години.Това е моя лична кауза. Софие в вдинб от най-зелените градове в ЕС.  Вече са засадени есенните луковици, които напролет ще красят града ни. Над 600 000 луковици са заведени, като над 300 000 са лалетата. По улиците и градините на София има много повече лалета, отколкото в Амстердам, разбира се не можем да се мерим с кралските градини, където е великолепно“, добави кметът на София.

„Продължаваме, за мен това е не само красота, не само емоция, но и възпитание на децата. Започнахме и продължаваме кампанията „Моето зелено училище“. Над 3 000 луковици на лалета подарихме на училищата и детските градини в София“, допълни Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и благодари на всички, които са се включили в инициативата.

Последвайте канала на

Калина Христова
2765 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.11.25 | 11:51

2

Каква радост ,каква удовлетвореност ,какво постижение ,какво чудо е станало ,чеса на държавна хранилка ,без да има някой файда освен самите те Господи ,кому са нужни тия паразити в държавата

пенчо

2019.11.27 | 10:48

7

нужни са на тиквата да го възхваляват колко е велик

Иво

2019.11.25 | 22:12

6

Предлагам,щом толкова ги влече градинарството,на което ние сме учили холандците,мотиката и в градинката

2019.11.25 | 11:47

1

Най-големият "подарък " от Холандия за България, е гласуването им против влизането на България в Шенген.

Булгаристан

2019.11.25 | 15:29

5

Осъден наркотрафикант с тежка присъда, в действие, е спрян на пътя с фалшива книжка.

Ганьо на баня

2019.11.25 | 15:27

4

А как ли им звучи на холандците като чуят, че шефа на анти-корупционната комисия подава оставка за корупция?
Докато се държим като маймуни, ще се отнасят с нас като а маймуни, няма как.

Wild west

2019.11.25 | 15:23

3

Двама затворници с тежки присъди бягат заедно от затвора (през главния вход) , като единият изчезва безследно, а другият застрелва главния свидетел по делото си и загива от ответния огън на центъра на града.
Ето ти една истинска случка от България. След такова нещо как да ни пуснат.

Добави коментар

Водещи новини