Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Република Корея

  • 17 декември 2019 10:44

  • 260
  • 1
Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Република Корея
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на разговаря с външния министър на Република Корея Канг Кьонг-хуа в Мадрид в рамките на 14-ата среща на министрите на външните работи на Форума „Азия-Европа“(АСЕМ).

“България приема Република Корея за приоритетен партньор в региона на Азия и желае да развива активни политически и икономически отношения. Нашата първа двустранна среща днес е отлична възможност да обмислим как да надградим резултатите от визитата на нашия премиер Бойко Борисов в Сеул през септември тази година”, каза вицепремиерът Захариева.

Екатерина Захариева призова своите колеги от Азия и Европа да работят по-активно за овластяване на жените

На фона на динамичния политически диалог между двете държави през последните години би трябвало да работим за задълбочаване на търговско-икономическите връзки и привличане на южнокорейски инвестиции в България, заяви още външният ни министър. Република Корея е 11-ата по големина икономика в света.

“Много съм радостна да се видим. Беше чест за нас да приемем премиера Борисов и да подпишем редица документи. Очакваме сега конкретен интерес към вашата страна да проявят нашите компании, които имаха шанса да се запознаят от първо лице с възможностите за инвестиции в България”, каза министър Канг Кьонг-хуа.

Захариева: България е готова да увеличи приема на виетнамски студенти и специализанти

Захариева подкрепи усилията, които Република Корея полага за намиране на решение по дипломатически път на проблемите на Корейския полуостров.

Външният ни министър поднови поканата за посещение в България на президента Мун Дже-ин, отправена от предишния и от настоящия български президент и потвърдена от премиера Борисов при визитата му в Сеул. Корейски президент никога не е посещавал България. Негова визита би била знакова догодина, когато отбелязваме три десетилетия от установяването на дипломатически отношения.

Последвайте канала на

Novini.bg
260 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.17 | 11:31

1

eto na treti post za deniat ni pokazvat tazi grobarska groznica sprete se podlogi osrahte svetat sas tezi grozni izrodi.

Добави коментар

Водещи новини