Захариева ще участва на срещата на върха на НАТО в Лондон

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заминава за Лондон, където на 3 и 4 декември ще се проведе срещата на лидерите на страните-членки на НАТО. Юбилейният форум е посветен на 70-годишнината от основаването на Алианса и трансатлантическата солидарност. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Сред основните теми, които се очаква да бъдат обсъдени на срещата, са същественият напредък, постигнат през последните години по справедливото споделяне на тежестите, възпиращият и отбранителен потенциал на НАТО, борбата срещу тероризма в Афганистан и Ирак, отношенията с Русия, контрола на въоръженията и ролята на Китай.

Румен Радев ще ръководи българската делегация на Срещата на на НАТО в Лондон

Днес в НАТО членуват 29 страни, а организацията се грижи за сигурността на около 1 милиард души по света.

Министър Захариева ще участва във вечеря на министрите на външните работи на страните-членки на НАТО, организирана от първия дипломат на Великобритания Доминик Рааб.

Българската делегация на срещата на лидерите на страните-членки от НАТО е водена от президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. В нея участва и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната.

Коментари

  1. 2019.12.02 | 20:55

    Цирк "БОКО"

  2. 2019.12.02 | 19:21

    Човека на Решетников какво ще прави на стреща на НАТО.

  3. 2019.12.02 | 18:41

    Браво Захариева. Само така!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет