Цацаров и Гешев в Брюксел, коментират с Емил Радев Механизма за сътрудничество и проверка за България

Конференция, посветена на Механизма за сътрудничество и проверка за България, организира евродепутатът от ЕНП и заместник-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). Форумът ще се проведе днес, 2 декември в Европейския парламент в Брюксел.

Участие в събитието ще вземат представители на редица български институции – вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, зам.-главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, председателят на Върховния административен съд Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25, представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. Сред представителите на европейските институции, които ще се включат в конференцията, са българският еврокомисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова, директорът от Генералния секретариат на Европейската комисия – Уилям Слийт, както и членове на Европейския парламент.

Емил Радев за оставката на Петков: Очевидно реформите не се случват достатъчно бързо

„Време е за окончателна равносметка относно прилагането на Механизма за сътрудничество и проверка. Смятам, че страната ни е изпълнила отправените препоръки, така че мониторингът трябва да бъде прекратен”, коментира Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) по повод мотивите си да организира конференцията. Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ от години отстоява позицията, че въпросният механизъм е пример за двоен стандарт спрямо България, а критериите за проверка трябва да бъдат обективни и общовалидни за държавите в ЕС.

Близо тринадесет години след приемането си в Европейския съюз България и Румъния все още са единствените страни-членки, подложени на мониторинг от Европейската комисия под формата на Механизъм за сътрудничество и проверка. В последния си доклад Европейската комисия препоръчва прекратяване на действието на механизма за България.

Повече подробности очаквайте от живите включвания от Брюксел на репортера на NOVINI.BG.

Коментари

  1. 2019.12.05 | 16:02

    Като близнаци са тия "горе". Щаповани, излязли от един шприц, една преса. Поредна мазна, противна муцуна управлява граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и представя международно България. Мазни, лъскави от мас и подлост, нагаждачи, авантаджии...

  2. 2019.12.02 | 10:06

    Границата на България е предаването 100%

  3. 2019.12.02 | 09:57

    само проверки, мониторинги и наблюдатели, никой не смята за хора мутро-синята власт, никой им няма доверие, а Путин навря в кyчи г.ъз СДСвинята от Банкя, а да видим сега къде това седесарско лaйно ще намери газ.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет