Татяна Дончева за промените в НПК: Неграмотниците действат като корпус за бързо реагиране

Неграмотниците действат като корпус за бързо реагиране. Така действат и популистите, особено когато ситуацията в страната с нещо ги подпомага. Това заяви пред БНР Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в – лидер на "Движение 21" и адвокат по наказателни дела, в коментар за приетите днес от Народното събрание промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които гласят, че отпада съкратеното съдебно следствие за умишлени убийства, но не и за тежка телесна повреда.

Тези промени бяха не просто приети под натиск, а те бяха приети под инспириран натиск. Има няколко от сериозните политически формации, които имат интерес местните избори да се провеждат върху друг фон. Без такъв фон някои кандидати няма да има за какво да говорят, изказа мнението си Дончева в интервю за БНР.

Тя добави: "Когато държавата се управлява от хора, прочели една книга - за Винету, няма какво друго да очакваш".

По думите ѝ по времето на сегашния главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в са осъдени 31 хил. лица. По време на Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев като главен прокурор са осъдени 48 хил. лица – 1/3 повече, без наличие на Специализиран съд и каквото и да било друго, добави тя и попита какво е обяснението за това: "Правят се шумящи мероприятия, издевателства се върху най-ниските инстинкти в хората, но в никакъв случай не се търси ефективност, не се търси точно и еднакво прилагане на закона".

Някой направи ли си труда във връзка с тези промени да види дали е либерална наказателната ни политика и какви присъди се дават, попита също Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в и изказа мнение: "Дори да се премахне съкратеното производство, никой не гарантира, че всички ще получават доживотни присъди. Има някаква мярка, която се изработва в практиката – за кое по колко се дава. Ако някой смята, че 20 години в затвора не разсипват човека физически и психически, той просто не е бил там. Това са мерки, които се взимат за създаване на психоза, без абсолютно никакво обмисляне, без никакви доводи и аргументи...Задължение на политиците е, особено когато пипат тази материя, да помислят добре".

Като сложите поредната порция дела в Специализирания съд, какво мислите, че ще се постигне - постави още един въпрос адвокатът.  

Много сме далече от правовата държава, категорична бе Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в и по случая "Полфрийман" и исканото преразглеждане на делото от страна на прокуратурата.

Коментари

 1. 2020.08.11 | 11:20
  Боже, каква червена Свиня грухти......
 2. 2019.10.10 | 19:51

  Дончева субсидия чака от псевдопартията си, взе се за едноокия в света на кьоравите, не забелязва, че баламите измряха, сляпото окато става, а тя изветрява.

 3. 2019.10.09 | 19:47

  Татяна одъртя но не поумня.

 4. 2019.10.09 | 19:00

  Все пак и битите карти понякога ги пускат в новините, за да не забравя човек миналото си и реалността.

 5. 2019.10.09 | 16:43

  Vie koja kniga si chetete dr. Doncheva,"Memoarite na dr.Zivkov li?.

 6. 2019.10.09 | 15:17

  А колко дела е спечелила адвокатката Дончева?

 7. 2019.10.09 | 14:36

  Грамотната,първо се научи да говориш на правилен български език, а не на диалект и после давай мнения

 8. 2019.10.09 | 14:08

  Благодарско към Татяна

 9. 2019.10.09 | 14:08

  donceva tobva ne e pravosadie e e podkupna sadebna sistema za sabirane na reketa ot ciganskiat premier ot tezi koito mu se opavat da si plashtat negoviat nalog nad tiah.

 10. 2019.10.09 | 13:48

  Дончева, наистина ли смяташ, че някой е прочел само една книга Винету? Ако това е така, то и ти не си по-различна от този човек. Говориш навсякъде едно и също. Много приказки, нищо казано. Хората го усещат и по тази причина процента на одобрение на партията ти и респективно на теб е толкова нисък години наред. Обобщавам следното: и ти не си прочела много книги, ама по-удобно е да се коментира или по-точно да се хвърлят едни думи пък друг да го мисли.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет