Съкратеното съдебно следствие отпада за умишлените убийства, но не и за тежката телесна повреда

  • 08 октомври 2019 16:48

  • 586
  • 0
Съкратеното съдебно следствие отпада за умишлените убийства, но не и за тежката телесна повреда
© Novini.bg

Правната парламентарна комисия прие с мнозинство съкратеното съдебно следствие да отпадне за умишлените убийства, но не и за тежката телесна повреда.

Това се случи на днешното заседание на комисията. Законопроектът за промени на НПК предстои да бъде гласуван в пленарна зала. Миналата седмица комисия обедини в един трите проекта на БСП, Воля и Обединени патриоти, които предвиждаха съкратеното съдебно следствие да отпадне и за тежка телесна повреда. Днес обаче комисия прие поправка на ГЕРБ, според която съкратеното следствие ще остане за този вид престъпления. Комисията прие още делата, които ще се разследват от новосъздадената Европейска прокуратура, да се гледат от Специализирания съд у нас.

Правосъдният министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св., който присъства на заседанието, коментира пред медиите казуса с Джок Полфрийман като заяви, че според него за Полфрийман е по-благоприятно в този момент да не бъде нито в затворническата администрация, нито пуснат в свобода у нас, а да изчака прекратяването на принудителните административни мерки срещу него.

Припомняме, днес Кирилов се срещна с управляващия посолството на Австралия в Атина Джон Филип, който е заявил, че вече е издаден паспорт на Полфрийман, но ще му бъде връчен след приключване на съдебния казус. Министърът отбеляза още, че институциите полагат неимоверни усилия да убедят партньорите си в стабилността и независимостта на българския съд.

Последвайте канала на

БТА
586 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини