Сакскобургготски: Членството в НАТО не бива да се политизира

Независимостта е относителна в световния контекст, а членството на България в различни съюзи, дори в НАТО, не бива да се политизира. Това заяви в предаването „Неделята на Нова” Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица.

Той взе отношение и към реакцията на външното ни министерство за изложбата на руското посолство, посветена на Девети септември. Тя стана повод отново да се раздели обществото на тема – освободителка или не е Русия. 

„Страната си има идентичност от векове. Въпросът е човек да се съобразява с действителността и да разбере, че независимост в пълния смисъл е невъзможно за никого, дори за най-великите държави и сили. Въпрос и на хармония. Наясно сме какво е било в края на Световната война, какво е настъпило, какви системи е имало. Ако със Съветския съюз е било да се освободим от нацизма – те го виждат по този начин. Ние може би сме го изпатили по друг начин. Защо да се акцентира върху това? Не го намирам за ползотворно”, каза още Сакскобургготски, съобщиха от Нова телевизия.

„Когато станах премиер, имаше някои наши съграждани, които ми предложиха, внушиха, да се събори паметника на съветската армия, тогава им казах, че ако всяко правителство или всеки режим се отнася така към миналото, няма да има нито Триумфалната арка, нито Пирамиди, нито нищо. Ако толкова ги дразни, за не го гледат, като минават оттам”, каза Симеон II.

„Това, което е полезно за България, го чувствам като нещо естествено да го правя”, заяви Симеон Втори.

Запитан дали има бъдеще монархията, той каза: „Имало е и монархии преди 3000 години, имало е диктатури, републики и всякакви режими. Една парламентарна монархия мисля, че е най-демократичната система, но това си е мое мнение".

Той обясни, че не е виждал дядо си Фердинанд I, който обявява Независимостта на България.

„По стечение на обстоятелствата ние бяхме в Египет, той в Кобург. Майка ми се притесняваше да отидем до Кобург, защото беше близо до ГДР. Но кореспондирахме много официално по някой празник”, разказа той.

Симеон Втори коментира и днешната политическа ситуация. Относно договора за добросъседство със Северна Македония, той заяви, че е „за” добросъсетство и „за” нормалните отношения.

Относно развитието на България, Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица завърши: „Винаги може да е по-добре, но може и да е по-лошо. Мисля, че трябва да се съобразяваме с действителността и да не сме толкова черногледи. Да сме малко по-позитивни и с желание нещата да се оправят. А не да се оплакваме и да се чувстваме най-бедните”.

Коментари

 1. 2019.09.23 | 00:13

  Този неадекватен боклук на кого е цар,кое му е царството???!!!БЪЛГАРИЯ е обявена за парламентарна РЕПУБЛИКА на 15 септември 1946 год,!!! Престанете да го наричате "величество"защото той е един най-жалък долен мошеник,лъжец и грабител.За краткото си управление окраде и ограби цяла БЪЛГАРИЯ ,използвайки долнопробните си юпита,които домъкна от чифутските банки.Само с превъртането на дълга ни набута с цели два милиарда.
  А приватизацията на цели отрасли от промишлеността направо потопиха Родината ни на дъното.И след всичко това този наглец има очи да ни поучава да гледаме"позитивно" и да не се оплакваме,и да не се "чувстваме бедни".Публична тайна е,че сме най-бедната държава в Европа,поради което сме най-бързо умиращия народ в света.

 2. 2019.09.22 | 18:01

  Абе боклук кога ще ПУКНЕШ(УМРЕШ) да почерпя 100 човека за това че един боклук УМРЯ мри мършо мръсна,МРЕТЕ ДО 9 КОЛАНО БОКЛУЦИ,ГРОЗЕН БОКЛУК МЕЛЕЗ МРЪСЕН КЪРЪШЪК МРЕТЕ ЦЕЛИЯ ВИ РОД И ВНУЦИТЕ ТИ МРЪСНИ НА МРЪТ ДА НЕ СТЪПАТЕ В Р.БЪЛГАРИЯ
  МЪРШИ МРЪСНИ МРЕТЕ

  1. 2019.09.22 | 23:26

   bas zalagam che rabotish za petstin lea

  2. 2019.09.22 | 18:41

   Ти кой братовчет си му на доя БОКЛУК,5,67,9 кой кой кой,да мре тая мърша вкисната,МРИ И ТИ С НЕГО БОКЛУКЪТ МРЪСЕН,АЗ ЩЕ ПОЧЕРПЯ ЗА БОГ ДА ГО ПРОСТИ ПРИЖИВЕ ТОКОВИШ ПУКНЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН 100 ПО 2 БИРИ 220ЛВ ИМА ТОЛКВА!!!!
   БОГ ДА ГО ПРОСТИ СИМИОН БОКЛУКА ТОИ Е УМРЯЛ АМИ ОЩЕ НЕЕ ЕГО РАЗБРАЛ

  3. 2019.09.22 | 18:06

   a ti si meri prikazkite nedonos,zashtoto vsichko rano ili kusno se vrushta do 9 kolqno e strashno da kulnesh.apak 100 choveka shtql da cherpi ti nqmash 2 leva v joba si oligofren

 3. 2019.09.22 | 23:00

  Тоя още ли е жив , бе ?!

 4. 2019.09.22 | 18:12

  Руслямистите искат България вън от НАТО, но нещо не им се получава хахахахха

  1. 2019.09.22 | 19:57

   Голяма глупост е била да назначат за цар човек който няма български произход.

  2. 2019.09.22 | 19:45

   полочава се спермояд американски,България е с нато,а хората с ВЕЛИКА РУСИЯ.хахахаха,мършо убита утрепка.

 5. 2019.09.22 | 19:26

  Фамилията Сакс-Кобург-Гота през 18 век укрива считания за създадетел на илюминатите Адам Вайсхаупт след като Бавария обявава тяхната организация за незаконни и почва да ги гони.

  Връзката на фамилята с касапите с престилчици никога не е прекъсвала и няколко века по късно докарват България до не една две национални катастрофи, а вкарването ни в НАТО най-много да доведе до още една национална катастрофа, а дори някои могат да твърдят че вече е довело.

  Членсвото ни в НАТО е бутафория и едвали някой може да разчита на нас в една предстояща военна инвазия към Русия, понеже риска да не последват събитията по време на втората световна война и идването на тотатилитарния режим могат спокойно да се повторят.
  За разлика от Америка, която океаните я пазят, а ние сме на една ръка разстояние до Русия членството ни в НАТО е не само безмислено, но и вредно.

  1. 2019.09.22 | 19:30

   Сиреч НЕ МОЖЕ ВЕЧНО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД да плаща след всяка война докато мишоците, които я предизвикат с цел намаляване на световното население се крият в бункерчета разположени в покрайните на Америка, а ти си само момчето за мръсни поръчки.

 6. 2019.09.22 | 19:02

  ДЪРТИТЕ КОМУНИСТИ АКТИВИРАХА И ТОЯ ПРЕДАТЕЛ ДА СМЪРДИ ПРОТИВ ЗАПАДА. АНАТЕМА ИЗРОД, И БАЩА ТИ БЕШЕ ПРЕДАТЕЛ.

 7. 2019.09.22 | 18:55

  Да Русия ни освободи и твоята фамилия почти ни закри. На запад не сме желани, а и не ламптим по тях.

 8. 2019.09.22 | 18:28

  Абе боклук кой те пита какво искаш мама ти крадлива комарджия умрял. Тия интервюта от затвора трябва да ги даваш , ако имаше държава , а не мафия.

 9. 2019.09.22 | 17:58

  Абе боклук кога ще ПУКНЕШ(УМРЕШ) да почерпя 100 човека за това че един боклук УМРЯ мри мършо мръсна,МРЕТЕ ДО 9 КОЛАНО БОКЛУЦИ

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет