Симеон Сакскобургготски: Предсрочните избори не бива да ни плашат

  • 20 ноември 2018 14:39

  • 1135
  • 5
Симеон Сакскобургготски: Предсрочните избори не бива да ни плашат
© Булфото

Предсрочните избори не бива да ни плашат. Това е част от демократичните процеси, но разбира се за предпочитане е мандатите да са цели. Това каза пред журналисти Н.В. Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица след валидирането на пощенска марка по повод 100 години от възкачването на Цар Борис III в отговор на въпрос какво ще означават предсрочни избори за България в международен план.

„Предсрочните избори са съвсем нормална практика. Тъкмо се прибрах от Великобритания, говори се, че и там може да се случи. В Испания също се говори“, коментира той.

„Няма да дам пример, а само констатация. Нашето правителство и това на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на бяха по 4 години. Това мисля, че винаги е добър признак. Правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - също“, припомни Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица.

„Това вече са технически въпроси, на които не бих могъл да отговоря. Мисля, че винаги, когато има диалог и желание от двете страни, нещата се преодоляват в името на доброто на страната", коментира бившият премиер отношенията между Борисов и държавния глава.

„Не трябва да гледаме нещата на парче или когато новината е „топла“, а винаги в перспектива. Да се разбере какво стои зад дадени ходове или моменти. Мисля, че трябва да се гледа в по-общ план. България не е единствената страна, където има оставки. Има такива в много по-зрели или стари демокрации. Не си заслужава да се акцентира прекалено много на такива моменти“, изрази мнението си Сакскобургготски относно актуалната политическа обстановка.

„От Велико Народно събрание се реши, че страната ще бъде парламентарна република, така че да се промени моделът ще изисква доста усилия. В крайна сметка зависи от желанието на мнозинството. Има страни, където се практикува президентска република. Мисля, че повечето са с начин на управление, в който двете форми могат да съжителстват и без да има съревнование“, отговори той на въпрос нужна ли е смяна на модела с оглед на призиви на протестиращи за смяна на управлението с президентска република.

„Пак се връщам към моите 4 години. С президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в имахме чудесен контакт. Независимо от мнението и вижданията на всеки от нас“, каза още Сакскобургготски.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1135 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2018.11.21 | 00:03

5

Комарджията Кобургота изпълзя от откраднатите български имоти и замечта за коалиция с турците, комунистите и циганите... Ега ти тъпанара алчен.

b

2018.11.20 | 17:02

4

Дърт педал...

2018.11.20 | 14:55

3

мамати да е.ба ти на какво разчиташ плъх долен.

2018.11.20 | 14:52

2

Демек да си го начукат лидирите, иска да каже човека

2018.11.20 | 14:49

1

ТОЯ ПЛЪХ ОТ КОЙ КАНАЛ ИЗПЪЛЗЯ ?????

Добави коментар

Водещи новини