Рашидов запозна Борисов с идеята си за Европейски форум за борба с трафика на културни ценности

  • 28 август 2019 11:13

  • 313
  • 1
Рашидов запозна Борисов с идеята си за Европейски форум за борба с трафика на културни ценности
© Булфото (архив)

На работна среща днес председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко запозна министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с идеята си България да бъде домакин на среща на шефовете на парламентарните комисии по култура на страните членки на Европейския съюз. Това съобщиха от Комисията по културата и медиите.

Форумът има за цел задълбочаване на сътрудничеството в борбата с нелегалния трафик на културни ценности и с фалшифицирането на произведения на изкуството и на артефакти. Изграждането на единен европейски стандарт за борба с тези явления ще помогне за усъвършенстване на националните законодателства, а ценният опит на европейските страни може да бъде полезен за всяка държава, бе отбелязано по време на срещата. 

Радвам се, че министър-председателят подкрепи идеята ми за провеждане на европейския форум в София. Проблемът с трафика на културни ценности и борбата с фалшификатите на изкуството засяга сигурността на всяка страна, а Европа като най-стария континент с уникално културно наследство е особено заинтересована от успешната битка с тези негативни процеси, сподели след срещата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
313 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.28 | 11:50

1

Главният мултак !!

Добави коментар

Водещи новини