Вежди Рашидов се срещна с министъра на правосъдието Данаил Кирилов

20 август 2019 13:06

Вежди Рашидов се срещна с министъра на правосъдието Данаил Кирилов
© Комисия по културата и медиите
428 3

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов проведе днес работна среща с министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Това съобщиха от Комисията по културата и медиите.

Двамата обсъдиха задълбочаването на сътрудничеството между законодателната и изпълнителната власт в борбата с нелегалния трафик на културни ценности и с фалшифицирането на произведения на изкуството и на артефакти.

Вежди Рашидов запозна Данаил Кирилов с резултатите от срещите си в Бундестага в Берлин и в Камарата на депутатите в Рим.

"Засилването на сътрудничеството между европейските страни в борбата с трафика на ценности и с фалшификатите е много важно, защото този проблем засяга сигурността на всяка страна. Европейският опит дава добра основа за нови законодателни инициативи, за изработването на които трябва се направят работни групи. Свидетел съм, че Европа все повече се тревожи и от проблема с фалшивите новини, затова тази тема ще става все по-актуална за всички страни членки", каза по време на разговора Вежди Рашидов.

Двамата обсъдиха и необходимостта от привличането на още по-широк кръг от експерти в борбата с нелегалния трафик на културни ценности и с фалшифицирането на произведения на изкуството.

Вежди Рашидов и Данаил Кирилов се обединиха около идеята, че е необходимо изграждането на единен европейски стандарт за борба с трите явления, който да намери отражение в националното ни законодателство. За обсъждането на бъдещите законови промени ще бъде привлечен широк експертен състав, включващ представители на МВР, прокуратурата и Министерство на правосъдието

Радина Лазарова
428 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Бьелога Хакера

2019.08.20 | 23:55

83948

Правосъдният министър е подобие на "мъж", стават и такива гафове на природата

ХА ХА ХА ХА

2019.08.20 | 14:22

83708

Двама от героите на незабравимия Д. Донев !!!

Ценко Ценков

2019.08.20 | 13:42

83673

Боже, смех.

Добави коментар