Вежди Рашидов: Скърбя дълбоко за загубата на Павел Васев, българската духовност осиротя

08 ноември 2019 20:49

Вежди Рашидов: Скърбя дълбоко за загубата на Павел Васев, българската духовност осиротя
© Булфото (архив)
1089 0

Скърбя дълбоко за загубата на Павел Васев - един изключителен човек на културата и прекрасен приятел, смъртта ни го отне без време и няма думи, с които да изразя дълбоката си мъка, заяви тази вечер председателят на Парламентарната комисия по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Това съобщиха от Парламентарната комисия.

На 68-годишна възраст тази вечер след тежко боледуване ни напусна Павел Васев - известен български режисьор, бивш зам.- министър на културата, експредседател на Съюза на филмовите дейци и бивш шеф на Националния филмов център, дългогодишен директор на Народния театър и на Сатиричния театър, директор на Българския културен институт в Москва, посочват от Комисията.

Почина Павел Васев

"Павел беше посветен на културата с душа и сърце, той беше необикновена личност, беше моторът на идеи, които ще останат завинаги в българската духовност. С него ме свързваше искрено приятелство от десетилетия, Павел беше вдъхновен пример за това как човек може да служи безрезервно на една кауза. Толкова много усилия положихме, за да го спасим от коварната болест, но уви. Скърбя дълбоко, отиде си от този свят още един мой скъп приятел. Почивай в мир, Павка!", е казал още Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.
 

Novini.bg
1089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини