По покана на вицепремиера Екатерина Захариева за първи път в България пристига йордански външен министър

  • 20 август 2019 07:18

  • 315
  • 0
По покана на вицепремиера Екатерина Захариева за първи път в България пристига йордански външен министър
© Министерство на външните работи

По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за първи път в България пристига йордански външен министър. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Айман Сафади, министър на външните работи на Хашемитското кралство Йордания, ще бъде на посещение у нас от днес до 21 август.

Захариева ще приеме министър Сафади в МВнР на 20 август 2019 г. за разговор на четири очи в 9.40 часа, а в 10.05 часа ще се състоят пленарни разговори между двете делегации.

В 11.00 часа в зала „Договори“ на МВнР двамата министри ще подпишат споразумение за визово облекчение на притежателите на дипломатически и служебни паспорти.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и Айман Ал-Сафади ще дадат изявление в 11.20 часа.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на беше на посещение по покана на Айман Сафади в Йордания през декември 2018 г. Двамата министри са се срещали и в рамките на различни международни форуми в последните месеци - на Европейския съюз и Лигата на арабските държави, на срещата за Близкия изток в Дъблин, в ООН.

Йордания е ключов партньор на България, на Европейския съюз и НАТО в региона на Близкия изток. Стокообменът между България и Йордания за първите 4 месеца на т.г. възлиза на 9.7 млн. долара като в сравнение със същия период на 2018 г. бележи ръст от повече от 21%. За 2018 г. двустранният стокообмен възлиза на стойност 25.2 млн. долара.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини