ЦИК наложи глоба на Ангел Джамбазки за нарушение на Изборния кодекс

09 август 2019 12:05

ЦИК наложи глоба на Ангел Джамбазки за нарушение на Изборния кодекс
© Булфото (архив)
800 4

Централната избирателна комисия наложи глоба от 2 хил. лева на Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –, че в качеството си на кандидат за член на Европейския парламент от ВМРО-БНД е нарушил разпоредби на Изборния кодекс.

Решението подлежи на обжалване пред Софийски районен съд чрез Централната избирателна комисия в седемдневен срок от връчването му.

В решението на ЦИК се посочва, че според Изборния кодекс се забранява използването на материали, които накърняват добрите нрави, а че Джамбазки ги е накърнил, сравнявайки реакцията на българската полиция в случая в град Куклен с брюкселската полиция при овладяване на улични безредици - в случая за отблъскване на терористично нападение с използване на огнестрелно оръжие.

В телевизионен репортаж-клип е отразена среща с кандидатите за членове на Европейския парламент с ръководството на МВР и той е излъчен.

Ден по-рано ЦИК глоби и лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, също с 2 хил. лева затова, че е извършил нарушение на забраната за използване на националното знаме в агитационни материали.

В ЦИК са постъпили възражения, както от Джамбазки, така и от Каракачанов, но и в двата случая административно-наказващият орган намира, че не са налице предпоставки за приемане на случаите за маловажни, неправилни и незаконосъобразни.

Константин Тодоров
800 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гост

2019.08.10 | 10:45

4

Гейове патриоти от ВМРО - работата ви е да дразните европейските гейовете с хомофобски изказвания, с национален патриотизъм, с позиции различни от евро-гейските, и така нататък в този ред на мисли. Родната ЦИК не може дави спре. Дерзайте.

2019.08.09 | 16:40

3

МЕНТЕ -- ПАТРИОТИТЕ !!!

2019.08.09 | 16:38

2

2 000лева - 1 000 евро голяма работа

ХА ХА ХА ХА

2019.08.09 | 16:37

1

Ухапала го бълха както казва народа с депозит от 197 000 евро !! Годишната му заплата на "войводата" е 102 000 евро !! Как ли ги е спестил ????

Добави коментар

Водещи новини