Мая Манолова разкри условията, при които би се кандидатирала за кмет на София

  • 29 юли 2019 16:30

  • 4962
  • 0
© Novini.bg

И партийните, и безпартийните граждани имат право да правят номинации и да предлагат кандидати за различни позиции. Същото право важи и за партиите и мисля, че те ще издигнат кандидати.

Това отговори омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на на въпрос дали ще се кандидатира за кмет на София. "От четири години съм безпартийна и ме интересуват само интересите на гражданите. Аз сама ще взема решение дали да се кандидатирам за кмет на София. Ще преценя дали има реален граждански интерес и къде ще бъда по-полезна за гражданите на София - като омбудсман или като кмет. Като взема своето решение, вие ще бъдете първите, които ще го разберете. Имам достатъчно друга работа, включително и днес. В сряда ще внеса Законопроект за частния фалит. Имам програма за август и тя е свързана на 100% със защитата на интересите на гражданите", категорична бе Манолова.

Днес омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на провежда среща в институцията с представители на граждански инициативи от различни квартали на столицата, които протестират срещу презастрояването и за правото на достойно обезщетение на собствениците с възстановени имоти. Манолова инициира срещата по искане на граждани от миналия четвъртък, 25 юли 2019 г., на протеста пред Столичната община на жители от кварталите „Горубляне“, „Дървеница“, „Бусманци“, „Кривина“, „Казичене“, „Обеля“, „Младост“, „Овча купел“, „Дианабад“ и др. "С моя екип имаме последователна позиция за презастрояването. Гражданите имат право да живеят в зелена София. Идеята за днешната среща се роди на последните два протеста пред Столична община, когато се опитаха да настроят граждани срещу граждани - едните, които се борят срещу презастрояването и другите, които искат да бъдат обезщетени честно за върнатите им имоти. Това не успя и ето ни днес тук. Аз като омбудсман трябва да защитавам и едните, и другите граждани", обяви Манолова.

"Със сигурност ще има още срещи, защото само с диалог може да се намери решение. Моята позиция е ясна - нито едно живо дърво не трябва да бъде отсечено повече. В цяла София е едно и също - застрояване, премахване на градинки, опити за небостъргачи. На това трябва да се сложи точка. Аз защитавам и двете страни. Щом общината не може да компенсира собствениците на възстановените имоти, тогава трябва държавата да се намеси. Тези хора трябва да бъдат обезщетени справедливо и честно, но не трябва и да продължава презастрояването и премахването на зелените площи, междублоковите пространства и градинките", заяви Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4962 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини