Валери Симеонов: През това лято туристите са по-малко, но приходите са повече

  • 22 юли 2019 13:19

  • 1187
  • 3
 Валери Симеонов: През това лято туристите са по-малко, но приходите са повече
© Булфото

През това лято броят на туристите е по-малко в сравнение с 2018 г., но има ръст на приходите, каза във Варна депутатът и лидер на НСФБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 след заседание на областния съвет по туризъм в крайморския град. По думите му сведенията за криза в сектора са силно преувеличени.

Освен че гостите от чужбина са по-платежоспособни, се отчита ръст и в посещаемостта на културните и исторически забележителности във Варна, каза още Симеонов.
Депутатът отчете, че няма сериозни проблеми с шума от заведенията в курортите около и във Варна.

По думите му новият закон за шума е започнал да действа още преди официално да влезе в сила, благодарение на засиления контрол през последните 3 години.

Симеонов припомни, че вече действат законови промени, които прецизират правилата за поставяне на преместваеми търговски обекти в големите курортни комплекси. Контролът ще осъществява дирекцията за строителен контрол, а не общините, което Симеонов отчете като много положителен фактор.

За промените в законодателството, касаещи дивото къмпингуване, депутатът посочи, че предложенията са направени от групата на обединените патриоти, а не от Министерството на туризма и сформираната от него работна група.

Последвайте канала на

Novini.bg
1187 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.07.22 | 13:51

3

Тая твар мръсна още ли е жива ?

иванова

2019.07.22 | 13:45

2

На Бургаския плаж в девет часа сутринта няма свободен чадър и шезлонг.

2019.07.22 | 13:37

1

БРАВО ВАЛЕРИ! РАЗБИВАЙ СОЦИАЛИСТИТЕ!

Добави коментар

Водещи новини