НФСБ спира преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент

  • 23 януари 2019 08:18

  • 2547
  • 6
НФСБ спира преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент
© Булфото (архив)

"В последните дни, за пореден път, станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за  бъдещето на коалицията", заявиха в декларация от НФСБ.

"На 18.01.2019г. в Казанлък лидерът на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността си позволи да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определи като „несериозни“. За разлика от него, ние не определяме като „несериозен“ пълния обрат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните отношения изискват уважение и приемане на чуждото мнение.

Каракачанов упрекна партньорите си, че „се ослушвали“, когато решил „да се захване“ с циганския въпрос, въпреки категоричната подкрепа изразена от Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в позиция по БНТ на 17 януари. Припомняме, че Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността, остана пасивен и безмълвен при по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. „Шекер махала“ в Пловдив. Етническите сблъсъци бяха предотвратени с активната намеса на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 (тогавашен вицепремиер - не по сигурността) от местната власт и МВР.

На 22 януари ВМРО излезе с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите колеги и издига „оригинални“ законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ).

Странно за управляваща партия звучат лозунги като „български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми“, когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт.

По същия начин звучи и призива за „реализиране на ревизията в инвалидните пенсии ... “!? За сведение на колегите ни от ВМРО, ревизията в инвалидните пенсии се „реализира“ вече 6-ти месец, чрез Наредбата за медицинската експертиза, изготвена и прилагана с активното участие на представители на НФСБ в изпълнителната власт.

Без да коментираме останалите спорни текстове, общото впечатление е не за декларация на коалиционен партньор, а за манифест на малка опозиционна партия, събираща електорат за предстоящи избори.

Националният изпълнителен комитет на НФСБ, преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за горепосочените медийни изяви", се казва в декларация на партията на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, разпратена до медиите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2547 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.01.23 | 10:27

6

СМЕШНИЦИ !!

2019.01.23 | 10:05

5

ДОКАТО НА ВЛАСТ СА РАЗНИ ФИЗКУЛТУРНИЦИ ПОЖАРНИКАРИ И РАЗНИ НЕНАЯДЕНИ ЛЪЖЕ ПАТРИОТИ А НЕ НЯКОИ ИКОНОМИСТИ И ХОРА ОТ РЕАЛНАТА СФЕРА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВЪРВИ НАЗАД. БЪЛГАРИТЕ ЩЕ МИЗЕРСТВАТ И СКОРОСТНО ЩЕ ОБЕДНЯВАТ .

2019.01.23 | 10:01

4

ДОКАТО НА ВЛАСТ СА РАЗНИ ФИЗКУЛТУРНИЦИ ПОЖАРНИКАРИ И РАЗНИ НЕНАЯДЕНИ ЛЪЖЕ ПАТРИОТИ А НЕ НЯКОИ ИКОНОМИСТИ И ХОРА ОТ РЕАЛНАТА СФЕРА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВЪРВИ НАЗАД. И ПОВЕЧЕТО ОСТАНАЛИ ХОРА МИЗЕРНИЦИ.

2019.01.23 | 09:38

3

АЙ ИДЕ И ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ И СВИНЯТА И ПЕДЕР.АСИТЕ ГЕРБ ДА СЕ ОМИТАТ ЧЕ ОТРОВИХА ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ!

праведен

2019.01.23 | 09:30

2

Хвани единия, та удари другия !

За нищо не стават!

2019.01.23 | 09:20

1

Това не са никакви патриоти! Патриота мисли за родината си, за народа си, а тези тарикати мислят само за егото си, все войводи искат да бъдат, а не виждат, че хайдути вече нямат!? Сами се затриват, а с това и България затриват, народа им повярва, но явно се е лъгал!

Добави коментар

Водещи новини