Вежди Рашидов: Незабавно да се спре вандалщината върху Белоградчишките скали!

12 юли 2019 21:05

Вежди Рашидов: Незабавно да се спре вандалщината върху Белоградчишките скали!
© Булфото (архив)
2271 2

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов призова незабавно да се спре вандалщината върху Белоградчишките скали, която поразява уникалния природен феномен.

Гневът на Рашидов е предизвикан от недопустимата намеса на техници, които под погледа на общинската власт в Белоградчик забиват винкели в скалите и закачват лампи без проект, без одобрение и без разрешение, отбелязяват от пресцентъра на ГЕРБ.

Това недопустимо варварство и унищожаване на природния феномен веднага трябва да спре, категоричен е председателят на комисията. Той настоява за спешна намеса на оторизираните органи, които трябва да следят за опазването на културното наследство - полицията, Инспектората за опазване на културните ценности към Министерството на културата и Националният институт за паметниците на културата, още повече, че недопустима намеса има и в Белоградчишката крепост, която е национален паметник на културата.

Само преди два дни Вежди Рашидов внесе законова поправка, с която посегателствата върху паметниците на културата ще се наказват с десетократно по- високи глоби. Реакцията му беше предизвикана от неотдавнашната вандалщина в пещерата Магурата, която се намира в същия район, припомнят от пресцентъра на ГЕРБ.

Константин Тодоров
2271 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
гост

2019.07.12 | 21:47

70442

Ако върху скалите поставят голям надпи със синя боя "ГЕРБ" - ще си траеш ли?

1234

2019.07.13 | 10:37

70584

Осъзнаваш ли колко е тъп въпроса ти?

Добави коментар