Ахмед Доган: Хонорарът не е бонус (видео)

  • 07 март 2012 12:16

  • 5752
  • 29
Ахмед Доган: Хонорарът не е бонус (видео)
© Булфото

Стратегия 2020 трябва да е един консенсусен политически продукт.

Това каза лидерът на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от след среща с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

"Ако сега се намираме в края на опашката на страните-членки на ЕС, в контекста на Стратегия 2020 имаме шанса да се позиционираме поне в средата. Ако този шанс се изпусне от управляващия елит на страната, нищо не може да ни помогне след това. И това е дълбокият смисъл на тези консултации на президентската институция", заяви Доган.

По думите му, 20 години след прехода, страната все още няма приоритети. "Акцентирам на зова на президента - да помислим много отговорно, защото това е шанс. Вече сме загубили две години. Европа по необходимост започна Стратегия 2020 като търсене на изход от кризата", каза лидерът на ДПС.

По думите му, в ДПС са впечатлени от самия факт, че президентът на страната влиза в една нова роля, която не е ясно дефинирана в Конституцията. "Президентската институция не трябва да се приема формално. Става въпрос за нещо изключително важно – президентът да създаде едно надпартийно, консенсусно пространство на съгласие и осмисляне на дългосрочните приоритети на страната", заяви Доган.

Той апелира медиите да подемат и развиват идеите на президента в рамките на Стратегията за развитие България 2020 "не като шикозност, а в търсене на ефективност".

Доган заяви, че всяка власт дефинитивно трябва да стимулира своите служители. "Който не разбира това, значи не разбира от пазарна икономика или си представя властта във виртуални светове, които нямат общо с реалния живот", добави той.

На въпрос дали ще върне хонорара си за "Цанков камък", Доган отговори: "Аз не съм бил министър. Хонорарът не е бонус. В условията на бедност, на криза, всеки проблем може да се превърне в гръмоотвод, с оглед търсене на виновници, нови дяволи, сатанизиране и т.н.", подчерта Доган. По думите му, задължително трябва да има стимулиране, стига да има правила за това.

"Всяка политическа власт трябва да има инструменти за стимулиране. Това не е грях", подчерта лидерът на ДПС.  Той уточни, че е важно това стимулиране дали е за политическа лоялност или за конкретно свършена работа.

"Ние не сме против бонусите и против допълнителното материално стимулиране, но по ясни правила, те да не служат за партийна, а за държавна политика. Ние не казваме, че предишното правителството не е давало бонуси, но от това не е правило политика. В последния мандат бюджетните излишъци бяха космически, но това не бяха бонуси. Сега ситуацията е друга и раздаването на бонуси има съвсем друг ефект. Преди, ако проблемът е бил защо бонусите не са били достатъчно високи, сега е – защо изобщо ги има", каза още той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5752 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
.......

2012.03.09 | 10:32

29
Ние все още помним атентата на гара Буново сопол!Не се мисли за недосегаем
.......

2012.03.08 | 18:40

19
i nie ne sme zabravili vazroditelniya protses
Разпутин

2012.03.09 | 10:31

28
Бойко е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР от 22 г. насам,който СЕ ОПИТВА да озапти партизаните!Под партизани разбирайте присламчващи се към всяка власт "клиенти",които отиват там ДА КРАДАТ!В България има 100 и повече годишна традиция ДА СЕ КРАДЕ от държавата!НИКОЙ ДОСЕГА не си е мръднал пръста да спре партизанлъка.Напротив,идването на власт се празнуваше с фойерверки!Жив свидетел съм за синовете на Масларката 2005 г. в с.Лозенец, на морето. Където имат хотел - Тарфа бийч. Половинчасова заря! А враговете Борисови е време да замълчат! Колкото повече калабалък правят, толкова Борисов излиза по-силен! Показва РАЗЛИКИТЕ С ПРЕДИШНАТА КРАДЛИВА ПАПЛАЧ. Като Феникс е...Та докато Бойко води такава политика(доста умело и популистки,между другото) той НЯМА АЛТЕРНАТИВА! И ще печели избори колкото си поиска, и докогато си иска. Въпросът вече е може ли да постигне КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО на следващите избори?

2012.03.09 | 00:45

27
тая помпа с рязана цев пак показа че наглоста му няма граница
НУРХАН ОТ КЪРДЖАЛИ

2012.03.08 | 20:16

26
Касим Дал е човека, който изгради инфраструктурата на партията ДПС ! Всички вече разбраха, че Доган е просто един доносник и безсрамник, който 40 години се подиграва с българските турци, 20 като агент, 20 като "спасител" !Това ли е каузата ДПС и за това ли гласуваме години наред за тази партия? -Ахмед Доган, агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г. -Гюнай Сефер, агент Алиев, МВР-Силистра-ДС, от 1982 до 1983 г. -Лютви Местан, агент Павел, Трето у-ние на ДС, от 1979 г. -Митхат Мехмед Табаков, секретен сътрудник Леонид, ПГУ, от 1985 г. -Рамадан Аталай, агент Вергил, СГУ-ДС, от 1982 г. -Юнал Лютфи (Юнал Саид Лютфиев), секретен сътрудник Мурад и Сидер, РУ-ГЩ, Второ у-ние на Комитет за държавна сигурност при МВнР, от 1965 г. Когато Касим Дал лежа по затворите в София,Варна,Бобов Дол и Стара Загора за да се създаде ДПС къде бяха тези подлеци тогава ? Изпрати писмо до всички структури с тези факти,но вместо да го подкрепят предпочетоха да си замълчат и да останат на креслата си .Доган май не разбра, Ердоган го предупреди, ДПС ще има нов лидер и той ще се казва Касим Дал ! Тези лицемери си играят последните козове ! КОЛКОТО И ДА НЕ МУ СЕ ИСКА НА АГЕНТА ДОГАН КАСИМ ДАЛ ЩЕ Е НОВИЯТ ЛИДЕР НА ДПС !

2012.03.08 | 18:56

25
Дано свещи да купуваш с твоя ''хонорар'' циганино миризлив!
...

2012.03.08 | 18:56

24
Този заслужава публичен разстрел за ВСИЧКО, което е причинил на България и българските граждани. На всички е пределно ясно, че Бойко е в доста близки отношения с този глупак, но само ни замазват очите и ни правят на луди. Не вярвайте на Бойко и неговите пионки, защото много скоро ще ни затрият. Това им е целта, лижат турските задници и гледат те да са добре. Народът-слабо ги вълнува. Разпродадоха земите ни на резаци и то на безценица. Срам за България.
glarus

2012.03.08 | 18:56

23
toq naglec se podigrava s celiqt narod , a "nezavisimiqt bylgarski syd"mu uzakoni ru6veta.pozor
Ivan

2012.03.08 | 18:55

22
Mamicata vi mrasna,dori ne osaznavate kolko ste nagli. Naroda umira ot glad i bolesti.Mizerstvat i balgari i turci i cigani, a tuka ste tragnali da se delite.Razlichnite sa politicite i upravnicite ,koito ni kradat i se chudiat s kakvo ime da narekat krajbata(bonus,honorar,DMS i dr.) Da im dadem da razberat! I koyto mi sloji otricatelen vot,yasno e ot koi e .

2012.03.08 | 18:44

21
Защо всеки ден трябва да се затвърждава мнението ми,че колкото си по-нагъл и безкористен толкова си по- ценен в обществото??
Георги

2012.03.08 | 18:42

20
Дали си спомня това - http://www.youtube.com/watch?v=s9yFOGsdXnY Защото аз си го спомням. Никога не бих си дал гласа за човек, които смята властта за даденост. Народът има властта и народът може да си я вземе.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини