Бойко Борисов: Доган и Станишев да върнат хонорара и парите от бордовете

  • 07 март 2012 11:12

  • 7894
  • 45
Бойко Борисов: Доган и Станишев да върнат хонорара и парите от бордовете
© Булфото

Преводи от 603 675.62 лева има към момента в сметката, открита за връщане на бонуси.

Това съобщи премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред министрите в началото на днешното правителствено заседание.

Борисов обяви, че са върнати всички надвзети пари, с изключение на получени пари от парламентарния секретар на Министерството на културата, който ще върне днес 3000 лева. "Когато дойдохме на власт и когато направихме кабинет, ясно и точно казахме, че няма да има участие в бордове. Тъй като законът позволява и под различни форми през тези години са получавани допълни възнаграждения – от комисии, от фондове, не от бордове, повтарям, и затова се получи това недоразумение или несъответствие с това, което сме казали в началото и това, което на практика се получи", обясни той.

Премиерът посочи, че утре ще има пълната справка какво са взели през мандата си от бордове, бонуси и всичко останало предишните управляващи. "Първанов завчера каза, че ГЕРБ вече сме нямали право да бъдем морален съдник. Виждате, че когато при нас има недоразумение или някой от министрите, или заместниците му не е разбрал точно какво съм му казал като указание, не знам в историята дали има случай чиновници - законно взети пари, тъй като по закон те имат право да ги вземат и това са закони, направени от предишните правителства, са върнали такива суми в бюджета и в тази целева сметка. 2009 година, 2010-а, 2011-а досега парите, които са взети от министри, заместник-министри, областни управители, началници на кабинети, до стотинка са върнати", каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Премиерът даде пример с Министерството на финансите. По думите му, бившият заместник-министър на финансите Кирил Ананиев и след това съветник на президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в е взел 540 000 лева.

"Призовавам - в тази сметка да бъде преведен хонорарът на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от. И цинизмът, с който Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в ме запита - какво ще ги направим, ето какво ги направихме – половината ги уволнихме, другите си ги върнаха парите. Да видим - те какво ще направят сега? Призовавам Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на – всичките негови заместник-министри, министри, парите, които са взели от бордовете, през своите години на управление, защото им напомням и давам пример, че в Исландия бившият премиер за това, че е скрил информация за кризата, го разследва прокурор", каза Борисов.

Премиерът заяви, че медиите имат на запис как предшественикът му Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на обяснява, че в България няма криза. "С една дума – те са си раздавали бонуси, вземали са маса пари, виждате, какви суми, произвеждали са милионери, защото над половин милион е взел само един зам.-министър, да бъдат така любезни в тази сметка да си преведат парите и тогава могат да ни задават въпроси на нас, каза Борисов и благодари на министрите.

Премиерът ще даде указания на министрите, какво не трябва да правят, докато не влязат в сила промените "за да не се унижаваме по този начин да се връщат пари". Той предложи от сметката с върнатите бонуси да се преведат пари за 18-годишния Йордан Стоев, болен от рядка форма на левкемия. Това стана в началото на днешното правителствено заседание пред представители на Инициативния комитет. "Вие, щом сте инициативен комитет, от тука – при Доган. Милионите от хонорарите, при Първанов от неговите съветници, които с толкова пари са били. Защото - има там и друг – Чавдар Георгиев - и той е със стотици хиляди и други, при Станишев - за други деца, болни. Ще ви кажа горе-долу какви пари може да съберете, ако сте активни – не по-малко от 7 - 8 милиона. Те са много повече, но ако тези политически партии постъпят както партия ГЕРБ, поне 7 - 8 милиона, а ние ще ви помогнем, защото сме ги извадили от 2005 година", каза премиерът.

Борисов заяви, че ако предишните управляващи искат да са толкова морални, колкото настоящото правителство, „да бъдат любезни да си преведат парите и да кажат, за кои деца ще отидат”. Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко съобщи, че и парламентарният секретар на министерството е върнал получените пари.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7894 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
отговор на № 16

2012.04.14 | 23:16

45
Съгласно Нормативните документи /Наредби ; ВПОРЗ ; Колективен трудов договор; Длъжностни характеристики и др./ ----- Премии/ДМС/,/Бонуси/,Целеви награди и дори наднормено на работещите по трудови норми и др. ------ се формират и начисляват само когато са налице следните условия и критерии : да е реализирана печалба от крайните положителни финансови резултати ; да е отчетена ръст на производителността на труда ; да е преизпълнено плановото задание- това е на ниво фирма..... В коя сфера или област Правителството на ГЕРБ е постигнало положителни резултати ??? Възможно ли е при бедствуваща България от гърба на бедният данъкоплатец/ след като постоянно е атакуван с цените на горивата ;с цените на хранителните продукти; с цените на тока и водата и с увеличаването на всички други местни такси и данъци управляващите да си раздават бонуси и премии -къде чрез банките, къде скрито и покрито в плик.Каква полза от толкова многобройни министерства и депутати-
bord

2012.03.08 | 08:52

4
Само мандатност не е достатъчна. Директорите не могат и не трябва да бъдат нито "работодатели", нито "мениджъри". Какъв мениджмънт има в едно училище ?! Да се отдаде лавката под наем и да се прибере комисионна ?! Да се чуди как да излъже общината с щата, как да принуждава персонала да излиза "доброволно" в неплатен отпуск или да го изхвърля на борсата след 15 юни за да прибира заплатите за летните месеци и после да раздава бонуси както му скимне?! В голяма част от училищата и дет. градини например счетоводители, касиери и някои учители получават в пъти по-големи бонуси, които после се делят с "мениджърите". Учебно-възпитателният процес е последна грижа на "мениджъра" в епохата на делегираните бюджети. Някой да се опита да анализира кадровата политика на училищния "работодател"? Каква система прилага да привлича по-квалифицирани, доказано добри професионалисти в подарените, т.е. поверените заведения?! Някаква рвзултатна дейност по повишаване на квалификацията на най-важния субект в УВП - Учителя?! Няяяяяма такова нещо. Точно обратното - в училищата тревожно нараства броят на "сезонните" учители и "оборотните" учителски места с цел да се присвояват заплатите за летните месеци, "работодателят-мениджър" все по-често умишлено назначава нередовни учители не само с цел икономии от заплатите на специалисти, но и защото тези хора са много удобни - манипулируеми и послушни. Ето защо НЕЗАБАВНО следва да се пресече този произвол в българското училище, защото нищо добро не ни чака като народ. Директори - само с функции,координиращи УВП, назначавани заедно с учителите от един и същ работодател - училищен борд към общината, който да е отговорен за всичко, осигуряващо съществуването на нормална и ефективна образователна система
МЕНИДЖЪР

2012.03.17 | 00:31

44
АКО БЕШЕ УЧИЛ ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ КАКВО Е МЕНИДЖМЪНТА..... МНОГО Е ТЪПО ДА СИ ТЪП, НО ТИ Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ

2012.03.17 | 00:31

43
А ти тикво как направи 40 милиона докато беше кмет.
ечо

2012.03.17 | 00:31

42
станишоуглу и доган и подобните им могат само да вземат и никога да дават.
Национал социалист

2012.03.09 | 14:36

15
Абе то и БАТЕ може само да нарежда нагоре/надолу като Млекар и да се отнася дори с министрите си (и то пред целия свят) като арабин с 4-тата си жена, ма нещеш да го коментираш това, а неговто връщане на бонуси е като със заловените наркотици по границата - пускаш 10 кила напред и викаш с всички сили; "Спукано гърне", а след тях минава товарния влак с 9 тона... че после и ръкопляскания има даже... Пожарникара върна малко над 600 000 лв. бонуси и докъто траеше (а той всеоще трае) скандала, ПОДПИСА ДОГОВОР ЗА 60 000 000 лв. за несъществуващ SOFTWARE (да не ти споделям ЧЕ, н'ема компютри в адмистрацията за такъв софтуер а само стари талиги КОИТО ЩЕ СЕ ПОДМЕНЯТ при следващият удобен момент със съответния "удобен договор" подписан при следващият скалъпен скандал), допълнително ток - бензин - газ политат нагоре ОТНОВО(!!).. Къ'ф си ти, кьорав ли си пич, та и ти като една дузина други, вечеряш с тия "правешки" номера и повтаряш като пелтек ЕВАЛА за БАТЕ!!
ГЕРБЕРАСТИ-ПЕДЕРАСТИ

2012.03.09 | 22:45

33
Само "БЪЛГАРСКА ПРОЛЕТ" по подобие на арабските ще ни избави от катастрофата до която ще ни докара най-некомпетентното, некадърно и корумпирано управление! Управлението което с гордост може да се нарече "власт на глупостта и простотията!" В сравнение с ГЕРБ, Виденов изглежда като Бил Гейтс! Монополистът буквално ни рекетира, обира и ограбва с тия цени на бензин. Когато фактите говорят и боговете мълчат а фактите са следните на 27 юли 2009 година ГЕРБ идва на власт и следва: Цената на тока се увеличи с 4% В момента Борисов подготвя ново увеличение с близо 8% на цената на тока! Цената на газта скочи с 60%! В момента Борисов иска ново 27% увеличение! цената на дизела и бензина удари рекордна в историята на Б-я цена! Лукойл печели милиарди. Цената на захарта скочи с 80%! Цената на храните скочиха със средно 20% Цената на живота-инфлацията е общо 10% Студентските такси бяха увеличени от ГЕРБ с 50%! Доходите ЗАМРАЗЕНИ А ЗАПЛАТИТЕ -НАМАЛЕНИ
DA AZ

2012.03.17 | 00:30

41
mnogo ti se iska nali komunistoTURCHELAKCHE AMAM MNOGO TI SE ISKA E NQMA SHTE SI SEDISH NA GAZA V TURCIQ I SAMO SHTE SE HILISH NALI BOKLUK TAKAV KATO CHEM TURCHIN ILI STANISHEV DA ZNAETE CHE TVA E MIZERIQTA NA BALGARIQ ZA TQH VELIKIQ LEVSKI E KAZAL "SMART I SAMO SMART"
Браво

2012.03.17 | 00:29

40
Браво на Бойко. Едва ли, обаче, изброените от него бивши ще върнат каквото и да е . При тях няма нито чест, нито дстойнство, нито съвест. Глупав е народа, че ги търпя толкова време. Ами " царя" ?Дали ще си посипе главата с пепел и ще вземе да върне нещо?
Ico

2012.03.17 | 00:29

39
Bravo be boiko i ti na pravish neshto kato horata :D
Един четател

2012.03.08 | 18:03

11
Абе,хора,не разбрахте ли,че да "шляпате" с тази латиница,без всякакви препинателни знаци и пр. е много грозно и неграмотно.Чете се,но е все едно да пишете с лайна по стените на градски кенеф...Много отвратително за четене...
СТАМУЛ

2012.03.17 | 00:28

38
РАЗГЕЛЕ-РЕСПЕКТ А ДАНО ДА ВЪРЖЕМ БЮДЖЕТА ЧЕ ДО ТЕЗИ ПАРИ ОПРЯХМЕ
KUR za boiko

2012.03.17 | 00:28

37
А ти докога ще занимаваш цяла България с малоумните си отклонявания на вниманието от важните неща и кога ще започнеш да вдигаш заплати и пенсии и да докараш европейски стандарт ,както обеща преди изборите шибаняко тъпоумен нагъл?!!! За втори мандат ли мислиш да го оставиш-ГРЕШКА-това ще ти е и дано народа те набие на кол-аз съм доброволец!
Радо

2012.03.17 | 00:28

36
Не знам за какво се заяжда за бонусите на тройната коалиция при положение че те му оставиха фискален резерв от 8.5 милиарда лева а в момента е под 4 милиарда. Виждам че Боко-Тиквата с лека ръка харчи спестеното през миналите години а защо не даде отчет къде ги е профукал само знае да обвинява другите. Безработицата е скочила двойно цените се качват всеки ден инвестиции няма единствено завода в Ловеч който едвам са наели 150 човека. Едно работно място не са открили само закриват това правителство потъва като кораба "Коста Конкордия" и капитана първи ще избяга не че и предишните бяха цвете за мирисане но сега от ден на ден става по зле. Май трябва за да се промени нещо трябва като Гърците да подпалим центъра.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини