Нинова готви социолога Юрий Асланов за шеф на ЦИК

  • 07 март 2019 13:04

  • 3569
  • 10
Нинова готви социолога Юрий Асланов за шеф на ЦИК
©

Лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е решила да предложи за шеф на ЦИК близкият до нея и столетницата социолог Юрий Асланов.

Това разкриха пред faktor.bg източници от „Позитано”. Асланов е шеф на агенция „Афис”, но не крие пристрастията си към политиките на БСП и винаги в изследванията си дава по-високи обществени нагласи за червената партия. Изборът на нов ЦИК беше един от претекстите Нинова и парламентарната й група да напуснат НС  и да бойкотират работата му. По-късно от ГЕРБ обявиха, че няма проблем преди европейските избори да стартира процедура за избор на нов ЦИК. От червените редици твърдят, че тактиката на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за била да разчисти чрез нов ЦИК и последните кадри, поставени на важни места от опонентите й Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Кандидатурата на Асланов обаче със сигурност ще предизвика неодобрение в целия политически спектър заради яркото му обвързване през годините с БСП. Неведнъж неговата социологическа агенция е давала по високи прогнозни резултати за социалистите, в сравнение с други изследователи на общественото мнение. Само преди дни „Афис” обяви, че БСП изпреварва за европейските избори ГЕРБ с 4%. Проучванията на други социолози показват точно обратни тенденции, но явно стъкмистиката на цифри и прогнози манипулират успешно обществените нагласи, коментират политици и анализатори.

В средите на БСП не е тайна, че Асланов е много близък до Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Кирил Добрев, а чрез него ще имат и пряк контрол в бъдещата работа на ЦИК.

Последвайте канала на

Novini.bg
3569 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Избирател

2019.03.07 | 22:48

10

Колко безкрайно нагъл и нахален трябва да си, за да дръзваш да предлагаш като опозиционна партия и на малцинството някой за председател на ЦИК! Това м,ясто е за партията получила най-много гласове на предишните избори! Говнелия съвсем се омаза с лайна! Тя просто иска да провокира и да дразни! Тази болшевишка татктика няма да успее при иначе мирните и смирени българи, защото нашият народ най-мрази БЕЗОЧИЕТО и НАГЛОСТТА!

ИСТИНАТА

2019.03.07 | 22:29

9

Наглостта на Курнела Нинова взема връх. Правото на предложения е на страната на тези, които работят в интерес на България. Тази страна не е БКП/БСП, тъй като не работят и им се отнема това право от избирателите на ГЕРБ. Вие нямате моралното право да поставяте условия. ДО кога ще си играете с търпението на народът, когото така безскрупулно ограбихте през годините чрез фалит, разграбване, банки, приватизация и ВСЕ НЕ ВИ СТИГА?

Kurko

2019.03.07 | 17:43

8

КУРнелия. КУРнелия КУРнелия НОВИЯ ЛОЗУНГ на цоцаилистите

Червени боклуци

2019.03.07 | 17:38

7

Червени боклуци

2019.03.07 | 13:32

2

Няма как пък всички агенции да са обвързани с ГЕРБ, Румяна Коларова като каква предлага кого да изберат ГЕРБ,тя с каква обвързаност е ,че нищо не се коментира,а пък и Цветанов и благодари,но какви са заслугите те си знаят

тъй, де

2019.03.07 | 15:49

6

Нашенското "г.ь.о.р.и.н.г.че" знае - "б.л.а.г.о.д.а.р.н.о.с.т.и.т.е" в брой!

А тази се вмириса още когато "даваше акъл" на плужека(12 - 17 г.)!

!

2019.03.07 | 14:27

5

"Сова Харис", "Афис", "Галъп"/Калъп са само част от измамните соц. агенции. Не им вярвайте за нищо на тези фалшификатори. Да сложиш Юрий Асланов в ЦИК е като да направиш Пабло Ескобар главен готвач в хотел или Владо Кузов учител в детска градина.

009

2019.03.07 | 14:03

4

"Другите агенции", дето дават обратни като тенденции резултати, в които ГЕРБ води с 6% е агенцията Маркет Линкс на Румяна Бъчварова. Явно те са еталон за обективност, хахах.

Умник Гюро

2019.03.07 | 13:44

3

Комунистите пожелаха да напуснат парламента и да не работят. Те нямат право официално да предлагат каквото и да е.

2019.03.07 | 13:32

1

Е, МНОГО СКРОМНО, НАПРАВО АНТОН КУТЕВ ДА ПРЕДЛОЖАТ ИЛИ ЧЕРВЕН КОЛЬО ИЛИ АНДРЕШКО РАЙЧЕВ

Добави коментар

Водещи новини