Марешки се обиди на Валери Симеонов заради думите му за мъжествеността

  • 06 март 2019 10:25

  • 3102
  • 6
Марешки се обиди на Валери Симеонов заради думите му за мъжествеността
©

"Патриотите ще бъдат единни при гласуването на президентското вето, но мотивите на НФСБ не съвпадат във всяка точка с колегите", заяви от парламентарната трибуна депутатът от ОП и лидер на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

„Не смятаме, че преференциите носят някаква нова доза демокрация или мажоритарност. Напротив. Винаги сме били против засилване на този процент на мажоритарност от гледна точка на нивото на демократична избирателна култура, която се създава с десетилетия и векове, каквато за съжаление не можем да кажем, че в България е на необходимото ниво. Огромен риск при прилагането на чисто мажоритарен вот е тези столове и банки в Народното събрание да се напълнят със силикони, с ботокси, с ритнитопковци и всякакви представители на подземния свят от различните области, общини, градове и села даже. Рискът е много голям. Към настоящия момент пропорционалната система в Народното събрание е един легитимен представител на българското общество. Хубаво, лошо, с 8%, с 9 % рейтинг - това е нашето общество, това е народното представителство в парламента“, заяви Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. По думите му с преференциите се дава възможност за нечистоплътно изместване на всяка цена с използването на роднински връзки, на влияние, на натиск, на корпоративен натиск и ангажиране на големи фирми. Симеонов зави, че машинното гласуване не е панацея и няма да спре корпоративния вот. Той каза също така, че не е вярно, че българите в чужбина са лишени от права на гласувате.

„Втората манипулация, която непрекъснато повтаряте - за уседналостта. В точката, която разглеждаме, няма нито дума за това. Това не е предмет на ветото“, обърна се Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 към ДПС.

Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 реагира на изказването на Симеонов и заяви, че думите му за мъжествеността са били толкова обидни, колкото тези за майките на деца с увреждания.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 обаче му отговори,че не изговарял изобщо тежки обиди към българските майки. „За разлика от доста политици в България, аз се гордея, че казвам истината. Но, ако все пак смятате, че съм обидил всички мъже, публично се извинявам. Вие не сте за мен критерий за политическа мъжественост“, заяви Симеонов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3102 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.03.06 | 13:02

6

Ако някой се е припознал в "силиконки,ботокси и ритнитопковци" може и да се е обидил, ако има достойнство разбира се. Другите много добре разбират за какво става дума,освен Марешки.

2019.03.06 | 12:59

5

Марешки и "критерий за политическа мъжественост"??? Каквото повикал Марешки това му се и обадило.....

от вас зависи

2019.03.06 | 11:40

4

Не слагайте силиконки и ритнитопковци в листите си и няма да ги видите на банките!

Георги

2019.03.06 | 11:01

3

Хаха винаги е "красиво" когато Марешки се намеси.А особено с Валери(и двамата гаф след гаф)става густо ми е бай Ганьо..

Bennett@

2019.03.06 | 10:53

2

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук.......>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

Димитър

2019.03.06 | 10:42

1

Изявление в стил,не знам каква избирателна система използваме!Преференциите за мен като гражданин са важни,защото искам да гласувам и за личност от партията,за разпознаваема такава,не проста за тази или онази политическа сила....

Добави коментар

Водещи новини