Тома Биков: Ще върнем преференциите и ще спечелим изборите

  • 06 март 2019 09:57

  • 554
  • 6
Тома Биков: Ще върнем преференциите и ще спечелим изборите
©

"Ще върнем преференциите и ще спечелим изборите не заради правилата на играта, а защото имаме повече избиратели и по-голяма подкрепа от БСП", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на дебатите по президентското вето върху Изборния кодекс.

„Днес разглеждаме едно вето в една зала, чиято половина е празна. Като политически жест и може би част от предизборната кампания на основната опозиционна сила. Ние разбираме, че за пръв път в новата история вето на президента ще бъде отхвърлено с нула гласа „за“. Нито един депутат в този парламент няма да подкрепи това вето. Това е така, защото опозицията не се вслуша дори в призива на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да присъства в залата поне за това обсъждане. „Сега същата опозиция практически делегитимира президентската институция, като отказва да влезе в залата и отказва да подкрепи собствения си президент. Опозицията е влязла в една фаза на деструктивност, която се обръща вътре в самата нея. Тя вече е деструктивна по отношение на себе си. Това вече е проблем на цялата държава“, допълни Биков.

Според него днес президентът съжалява, че е наложил вето, тъй като то се е превърнало в политически инструмент срещу него. Според него самото вето не е на висотата на промените, които са направени.

Тома Биков обърна внимание, че тези промени не са фундаментални, нито са противоконституционни, както се е внушавало. Той разкритикува и омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на за думите ѝ, че преференцията е конституционно право.

Той подчерта, че управляващите ще върнат преференциите, за да предотвратят всякакви опити да се внуши, че искат служебна победа. „ГЕРБ ще спечели изборите не заради правилата на играта, а защото има повече избиратели и по-голяма подкрепа от БСП. Това е очевидно. БСП ще ги загуби, защото никой не иска да бъде управляван от хора, в чиито глави освен хаос, няма нищо друго“, допълни Биков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
554 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Остап Бендер

2019.04.08 | 10:24

6

По спокойно,бе колеги, кой взема насреозно това влечуго.Само дето мерише гадно от телевизорите.

Чудомир

2019.03.06 | 15:28

5

Чудя се на самочувствието на тоя ИБРИКЧИЯ БИЧЕТО. Орентирай се на друго поприще, ти това го можеш. Например като теляк в някоя баня, че като гледам данните не сте хич добре. И по лошо ще става до изборите.

2019.03.06 | 13:38

4

Тома Биков ако не реши да премине до изборите в друга партия ,не се знае може да получи 195 броя преференции,,срамно е той да говори за такива, като знае колко го подкрепиха и как не влезе с преференции,а по партийно му.Така че той да говори за президента избран пряко от народа е цинизъм

ХА ХА ХА ХА

2019.03.06 | 13:09

3

Точно това тъпо самочувствие че сте "велики" и не "заменими" ще ви унищожи гербави глупаци

2019.03.06 | 12:06

2

ЛАЙНО !!

2019.03.06 | 12:05

1

Блажени са вярващите макоумен гербав идиот

Добави коментар

Водещи новини