Симеонов: Глупост е, че със Закона за горивата ще се извадят на светло 1 млрд. От този закон печелят само големите играчи

  • 31 януари 2019 18:38

  • 1996
  • 5
Симеонов: Глупост е, че със Закона за горивата ще се извадят на светло 1 млрд. От този закон печелят само големите играчи
© Кадър - БНТ

Изпълнителната власт и премиерът са наясно, че Законът за горивата е пълен с нередности и те трябва да бъдат коригирани. Реално не се отменя с до 6 месеца Закона за горивата, а наредбата, която позволява той да действа. Трябва време на работната група, за да отстрани всички нередности в закона.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от Обединени патриоти и лидер на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по повод приетите днес окончателни промени в Закона за горивата. "В изпълнителната власт има голяма динамика и не се знае дали след 6 месеца министър ще е Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в, който пое отговорността да ремонтира закона. Сега топката е в него. Той ще прецени дали да направи веднага промените или до 6 месеца. Аз вярвам в неговите добри намерения. Какво ще стане, ако след няколко месеца политическата конюктура се смени, Караниколов вече не е министър и този закон влезе в сила със старата наредба? Ще има протести на собствениците на малките бензиностанции, ще има недоволство и картелът при горивата ще победи. С този закон олемите играчи в бизнеса ще казват къде да се извършват проверки, а това не ми изглежда да е много честно. Аз бях първият човек, който заяви, че този закон има дефекти и приех собствениците на малки бензиностанции. Глупости са, че с този закон ще се изкарат над 1 млрд. на светло. Ясно е, че във всяка сфера има тъмен бизнес, но с този закон няма да се решат проблемите", категоричен беше Симеонов.

Той коментира и отношенията в коалицията Обединени патриоти и предстоящите евроизбори. "Откакто съм в парламента, съм виждал ръководството на "Атака" и Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа точно три пъти. Днес разбрах, че те не са против декларацията, която прочетох, но искали да бъде съгласувана с тях. Как да я съглусвам, като нямаше никой от "Атака" в парламента? Ние се опитваме да водим нормални разговори, но от в-к "Атака" и телевизия "Алфа" не спират вече месеци да атакуват НФСБ, мен, ВМРО, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, Ангел Джамбазки. Това е много странно. Громят се партньорите, а във в-к "Атака" не съм видял нито един ред срещу основния ни опонент ДПС. Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и НФСБ не са във властта заради келепир, а защото имаме подписана  управленска програма и споразумение. Ние сме и за истината. Към момента мога да заявя категорично, че не съм водил разговори с никой за коалиция за евроизборите, за разлика от моите колеги, които разговаряха с България с цензура, без цензура, с мензура и тн. Не мога да отговоря с да или не дали ще се явим заедно с ВМРО и "Атака" на евроизборите, но по-скоро съм скептично настроен", разкри бившият вицепремиер.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1996 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.02.01 | 00:29

5

пътник

Бай Иван 2

2019.01.31 | 22:17

4

Да бе.да крадат на дребно белким гласуват за нас,

Гост

2019.01.31 | 19:37

2

Затриваме си достойнството с такива като този и Марияна Николова.

2019.01.31 | 21:33

3

яж у й

патриот

2019.01.31 | 19:05

1

сега ,ако върнеш парите за оградата е възможно да си повишиш рейтинга

Добави коментар

Водещи новини